HAS Hogeschool start 4-daagse cursus 'Managing a vertical farm'

HAS Hogeschool is gestart met de cursus 'Managing a vertical farm'. Dit is een intensieve cursus waarbij studenten worden ondergedompeld in de wereld van de indoor farming. De cursus richt zich op de praktische kant van het teeltproces, maar ook de technologische-, hygiëne- en zakelijke aspecten van indoor farming zijn belangrijke thema's in de cursus.

De 4-daagse cursus start op 15 november 2022, op locatie in Den Bosch. Klik hier om u in te schrijven.

Vertical farming of indoor farming is een manier om planten te telen in een volledig gecontroleerde, geklimatiseerde en gestapelde teeltomgeving. Indoor farming levert een hogere opbrengst per vierkante meter op, met een lager gebruik van water, voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. In Nederland is er een kleine groep indoor telers met een goed ontwikkelde toeleveringsindustrie die een leidende positie heeft op de wereldmarkt.

In korte tijd laten we de studenten kennismaken met alle aspecten die komen kijken bij het starten en runnen van een vertical farm. Ze ervaren de eerste teelt, leren over technische en zakelijke aspecten en maken kennis met de leveranciers van de techniek en systemen. Ze ontdekken wat nodig is voor een gezond bedrijfsmodel en worden voorbereid op gesprekken met een onafhankelijk perspectief met hun toekomstige leveranciers.

Voor meer informatie:
Lamiaa Fareh El Btioui, Projectmanager
HAS University
Tel.: +31 (0)88 890 3774
l.fareh@has.nl
www.has.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven