Deliveroo opent eerste winkel in VK

Italië: Alì sluit winkels op zondag om elektriciteitsrekening te besparen
Het Italiaanse supermarktconcern Alì heeft ervoor gekozen zijn winkels op zon- en feestdagen te sluiten om te besparen op de energierekening. Bovendien verhoogt het supermarktconcern, dat vooral in de regio Veneto gevestigd is, de productie van hernieuwbare energie, gebruikt het de warmte van koelkasten om sanitair water te verwarmen, rolt het fotovoltaïsche systemen uit en schakelt het over op Led-lampen, waardoor het verbruik met de helft kan worden verminderd. In een toespraak tot het dagblad Corriere del Veneto wees Gianni Canella, directeur van het bedrijf, erop dat Alì veel inspanningen heeft geleverd om de prijsstijgingen als gevolg van de hoge energieprijzen, de stijgende industriële prijzen en het dure transport te beteugelen, om de gevolgen voor de koopkracht van de klanten te verzachten.
Bron: esmmagazine.com 

VK: John Lewis plant "terugkoop- of terugnameregelingen" regelingen in alle productcategorieën tegen 2025
John Lewis heeft toegezegd tegen 2025 in elke productcategorie "terugkoop- of terugnameregelingen" in te voeren en meer verhuur- en wederverkoopopties te ontwikkelen in het kader van zijn inspanningen om een duurzamer bedrijf te worden. De groep, die Waitrose-supermarkten en een reeks warenhuizen exploiteert, zal de komende vijf jaar ook € 2,2 mln investeren in het herstel en de bescherming van de natuur in Norfolk, een belangrijke bron van vlees-, graan- en groenteproducten, en in de stroomgebieden van de Noyyal- en Bhavani-rivier in India, waar katoen wordt gewonnen, in het kader van een partnerschap met het WWF.
Bron: theguardian.com 

Luxemburg: Opening van een gloednieuwe Colruyt-winkel in Strassen in winkelcentrum Boomerang
Op woensdag 5 oktober opent Colruyt Lowest Prices zijn 6e winkel in het Groothertogdom Luxemburg in Strassen, route d'Arlon. Deze Colruyt bevindt zich op niveau -1 van het Boomerang Shopping Centre en biedt een ruim assortiment kwaliteitsproducten, zowel food als non-food. Verse producten, zoals groenten en fruit, zuivelproducten, vis en kant-en-klare maaltijden, worden allemaal opgeslagen in een grote, aparte koelruimte, zodat ze altijd vers zijn.
Bron: press.colruytgroup.com 

Aldi onthult waar het nog winkels wil openen nadat het de vierde grootste supermarkt van Groot-Brittannië is geworden
Aldi heeft bekendgemaakt waar het nog winkels wil openen nadat uit officiële gegevens is gebleken dat het de op drie na grootste supermarkt van Groot-Brittannië is geworden. De supermarkt, die meer dan 970 winkels heeft, zei dat het van plan is om voor het einde van het jaar nog 16 winkels te openen en dat het dit jaar in het hele land meer dan 6.000 nieuwe banen zal creëren omdat het blijft uitbreiden. Tot de gebieden waar Aldi nog nieuwe winkels wil openen behoren steden als Bath en Birmingham, maar ook kleinere steden als Penzance en Maidenhead.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Supermarktdrang om afval te verminderen raakt voedselbank donaties
De liefdadigheidsinstelling voor voedselverspilling FareShare heeft de BBC verteld dat de donaties van supermarktoverschotten deze zomer elke maand met ongeveer 200 ton zijn gedaald. De liefdadigheidsinstelling zei dat de vermindering kwam op hetzelfde moment dat de vraag naar de diensten die zij ondersteunt toenam. De BBC heeft begrepen dat FareShare de grote supermarkten aanschrijft met het verzoek hun bijdragen te verhogen.
Bron: bbc.com 

Deliveroo neemt het op tegen supermarktgiganten met opening van nieuwe winkel in Oxford Street in Londen, de eerste in het VK
Deliveroo heeft zijn eerste winkel geopend, waardoor Londense pendelaars boodschappen in de winkel kunnen bestellen en er binnen enkele minuten mee weg kunnen lopen. De winkel in New Oxford Street is de eerste stap van de bezorggigant naar een fysieke winkel in het Verenigd Koninkrijk. Eerder opende Deliveroo Hop, zijn snelle bezorgdienst voor levensmiddelen, via de app. Deliveroo werkt samen met Morrisons om meer dan 1.750 artikelen te verkopen, waaronder kant-en-klare maaltijden, verse producten uit het assortiment The Best en basisproducten voor in de kast.
Bron: walesonline.co.uk 

Grupo DIA streeft naar 40% minder afval tegen 2023
Grupo DIA heeft zich ertoe verbonden om tegen 2023 wereldwijd 40% minder afval en voedselafval in Spanje en Portugal te storten. Het initiatief zal worden uitgevoerd in de hele waardeketen van de retailer, van distributiecentrum en donkere winkel tot winkels.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven