Moorea, een Frans bedrijf dat actief is op het gebied van zeldzame groenten uit de groothandelsmarkt Rungis, beschikt onder andere over een exclusief assortiment aan druppelvormige paprika's, een ras dat oorspronkelijk uit de Andes in Zuid-Amerika afkomstig is. "De druppelvormige paprika wordt in de open lucht en in de vollegrond geteeld door Claude Arzagot, in de provincie Malaga", vertelt Nicolas Almeida, verkoper bij Moorea.

De druppelvormige paprika is een product dat door restauranteigenaren zeer wordt gewaardeerd om het uiterlijk, de smaak en het bereidingsgemak. "De druppelvormige paprika is een kleine paprika, een beetje zoeter dan andere paprika's en heel gemakkelijk te eten, omdat er niet per se eerst iets mee gedaan hoeft te worden. De druppelvormige paprika ziet er bovendien mooi uit en kan daarom ook als decoratie voor op een bord worden gebruikt. Het sap van de druppelvormige paprika kan worden gedronken als aperitief, de paprika kan worden verwerkt in salades en worden gebruikt om pizza's mee te beleggen."

De druppelvormige paprika is bij Moorea verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (felrood, oranje en geel) en vindt gretig aftrek in Frankrijk en daarbuiten. "We exporteren onze druppelvormige paprika naar diverse landen over de hele wereld. Enkele daarvan zijn Duitsland, Engeland, Dubai en Singapore."

De hitte en de waterbeperkingen in Spanje hebben de teelt aanzienlijk beïnvloed. "We denken daarom dat de opbrengsten deze winter waarschijnlijk groter zullen zijn," besluit Nicolas.

Voor meer informatie:
Moorea
69 Rue de Perpignan, 94550 Rungis, Frankrijk
Tel.: +33 (0)1 56 70 62 40
moorea.fr