Kant-en-klare salades zijn al vele jaren een gewild artikel. Een steeds snellere, dynamische levensstijl heeft geleid tot een toegenomen vraag naar kant-en-klaar of bijna kant-en-klaar producten. Dit is een van de redenen waarom producenten van kant-en-klare salades nu ook werken met rode, gele of gemengde cherrytomaten.

Virginia Cascella

"Gezien de groeiende trend in de versgesneden consumptie heeft ons bedrijf proactief ingespeeld op de aanzienlijke vraag vanuit deze markt. Zo ontstond in de eerste maanden van dit jaar een nieuw product met de realisatie van onze MTP snijmachine, bestemd voor het snijden van cherrytomaten voor de verssector", aldus Virginia Cascella, exportmanager van PND, een Italiaanse fabrikant van fruitverwerkingsmachines.

Vultrechter

"Het is een snelle machine, met een productiecapaciteit van ongeveer 200 kg per uur", legt de expert uit. "Maar hij is ook zeer veilig, want hij is ontworpen om te voldoen aan alle veiligheidsnormen die de huidige regelgeving vereist. Hij is natuurlijk ook innovatief, omdat hij voorziet in een automatische belading die in deze specifieke toepassing nog niet eerder op de markt was. De tomaten worden verzameld in een trechter en met behulp van een lift naar de laadband getransporteerd, die ze uitlijnt en overbrengt naar het snijstation."

Het snijstation bestaat uit vier ronddraaiende messen die, wanneer ze samen worden geactiveerd, het snijden in vieren mogelijk maken. Een hefboomsysteem maakt het mogelijk om slechts twee messen in te zetten, om de tomaten te halveren. Ten slotte verzamelt een band, die zich onder het snijstation bevindt, het product. "Wij verwachten een succesvolle verkoop voor wat een goed getest prototype is gebleken. De machine, die aanvankelijk voor een specifieke klant werd gebouwd, vindt nu al gretig aftrek in heel Europa."

Cherrytomaten in kwarten

Dankzij het innovatieve roestvrijstalen ontwerp verwerkt de machine bovendien cherrytomaten van verschillende afmetingen (Ø 25 - 40 mm) en hij is gemakkelijk te verplaatsen, omdat hij is uitgerust met wielen. Deze kunnen eventueel worden vervangen door verstelbare poten.

Gehalveerde cherrytomaten 

"Onze kracht ligt erin om onze klanten snel te kunnen bedienen, met speciaal daarvoor ontworpen verwerkingslijnen", concludeert Virginia Cascella. "Deze machine is daar opnieuw een duidelijk voorbeeld van. Dit is een product met aandacht voor technologisch goede prestaties, perfect afgestemd op de behoeften van degenen die ervoor kiezen. Kiezen voor PND betekent gepersonaliseerde, snelle en doeltreffende hulp, wereldwijd."

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
Tel.: +39 0818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it