Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Achtste editie Seed meets Technology zit erop

Tholen - Seed meets Technology zit erop. Wij deden dinsdag, op dag 1 van de driedaagse internationale zaadtechniekbeurs, al een rondje. Het verslag van die dag publiceerden we al. De foto's staan nu ook online.


Johan Kos van gastheer Vertify en Dimmie Vervorst-Haakman van Syngenta. Johan liet weten het leuk te vinden dat de beurs ook een soort reünie is voor ‘oude strijders uit het vak’. In het verslag van gisteren refereerden we daar al aan.


Nadat Eric van de Zilver van MolGen het over bierbrouwen had, waren we direct geboeid. Dat het uiteindelijk om bierbrouwen met tricodermaschimmels ging, maakte het verhaal minder smakelijk, maar niet minder interessant. MolGen zet in op het coaten van zaden met de schimmel, waarbij de schimmel precies op de juiste plek (bij de wortel) wordt gebracht, zodat het gewas er zijn voordeel mee kan doen.


Walter Hermans van Cremer Speciaalmachines is blij, want met Ivonne Vlaar van Syngena kwam een tevreden gebruiker van zijn zaadtelmachines langs.


Rick Lubbers en Pieter Duin van Wing Seed met het nieuwe tomatenras Nightshade F1. De ‘zwarte’ tomaten van dit ras smaken beter t.o.v. eerdere versies. Het ras is in 2021 geïntroduceerd en wordt inmiddels goed ontvangen in de markt.

Bekijk de fotoreportage hier.