Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naktuinbouw: "Lever voldoende toetsmateriaal aan"

Sinds Naktuinbouw stopte met het vragen om aanvullingen van toetsmaterialen, zien ze een toename in het aantal toetsmaterialen met de juiste aantallen. Het aantal aanvullingen is echter nog steeds verstorend en foutgevoelig. Lever daarom altijd voldoende materiaal aan, roept men op.Sinds 1 juli vraagt Naktuinbouw niet meer om aanvullingen van toetsmateriaal. Sindsdien toetsen ze op het aantal bladeren / zaden dat bedrijven aanleveren. Het is daarom belangrijk dat bedrijven voldoende materiaal aanleveren.

Wie levert de monsters aan?
Bij wettelijke monsters neemt Naktuinbouw het monster en toetst het laboratorium het materiaal. Hierbij geldt het resultaat voor de partij. Bij dienstverlening neemt de klant het monster en toetst Naktuinbouw het monster. De juiste kwaliteit en kwantiteit van het monster voor dienstverlening is een verantwoordelijkheid van de klant. De benodigde toetsaantallen zijn op de website van Naktuinbouw te vinden.

Hoe vaak werd te weinig monstermateriaal aangeleverd?
In 2019 ging het om 66 klanten en 176 monsters.
In 2020 ging het om 62 klanten en 414 monsters.
In 2021 ging het om 39 klanten en 642 monsters.
In de helft van de gevallen werd er een aanvulling geleverd. En in de andere helft was dat niet mogelijk of nodig. Dit kostte veel extra tijd en werk.

Snellere resultaten en kortere doorlooptijd
Daarom stopte Naktuinbouw vanaf 1 juli met het vragen van aanvullingen van toetsmateriaal. Door met de aanvragen te stoppen, hebben klanten de resultaten eerder en verkort Naktuinbouw de doorlooptijden van de toetsen.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: