Mexicaanse teler installeert dubbel klimaatschermsysteem

De Mexicaanse teler Plantanova heeft een dubbel klimaatscherm in de kas laten installeren. Plantanova kweekt geënte jonge groenteplanten op voor tomaten, paprika en (water)meloenentelers.  

 

De kassen, goed voor een areaal van 2,5 hectare bevinden zich in de staat Michoacán, Mexico. Voor Pharis Rico, algemeen directeur van Plantanova dat een araal van 2,5 hectare heeft, is het een logische keuze om voor een dubbel scherm te kiezen, vanwege duurzaamheid.  

De afgelopen jaren heeft Plantanova naast schermen geïnvesteerd in hun energievoorziening en hun medewerkers, voor wie onder meer een medisch centrum werd opgericht om medewerkers gratis zorg te geven. 

De schermen waarin de teler investeerde komen van Ludvig Svensson. Het gaat om een Harmonyscherm, dat voor lichtverspreiding zorgt, en een Luxous scherm, een energiescherm. Beide schermen samen creëren optimale lichtomstandigheden voor de planten in de kas. Pharis: "Het dubbele schermsysteem heeft een ook zeer belangrijke invloed gehad op de temperatuur en de luchtvochtigheid, waardoor een aangenaam gastvrij klimaat ontstond voor de werknemers."

Positieve resultaten
Voorheen moest in de ruimte waar jonge planten werden bewaard voordat ze werden geënt, tijdens de wintermaanden worden verwarmd, wat leidde tot een hoog energieverbruik en hoge kosten. Na de renovatie van de verwarmingsinfrastructuur en de implementatie van het dubbelschermsysteem, is de verwarming gedurende het hele seizoen niet één keer aangezet.

Voor meer informatie:
Plantanova
www.plantanova.com.mx

 

 


Ludvig Svensson

info@ludvigsvensson.com www.ludvigsvensson.com    

 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven