Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmteactiviteiten ECW Energy overgenomen door warmtebedrijf

Warmtebedrijf Ennatuurlijk neemt alle geothermieactiviteiten van ECW Energy over. Dat maakten beide organisaties dinsdag bekend. Na de overname wil het warmtebedrijf ECW Geoholding B.V. eerst op afstand zelfstandig van Ennatuurlijk laten opereren zodat bestaande projecten en ontwikkelingen door kunnen gaan. Later volgt mogelijk een verdere integratie waarbij aardwarmteplannen van Ennatuurlijk en ECW Geoholding B.V. meer verweven worden.   

Ennatuurlijk levert momenteel warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1.200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt uit de buurt, want het warmtebedrijf koppelt lokale producenten en ontvangers van warmte aan elkaar. Ennatuurlijk wil daarmee de energietransitie versnellen. 

Ennatuurlijk was op zoek naar partijen met kennis en kunde over aardwarmte.Medio 2021 ontstonden de eerste gesprekken tussen het warmtebedrijf en ECW Netwerk B.V. om hun onderdeel, ECW Geoholding B.V. over te nemen. 

Ennatuurlijk ziet in de overname van ECW Geoholding B.V. 'een unieke kans' om naast 25 collega’s, voorzien van zeer specifieke kennis en kunde, ook een klantengroep over te nemen. Ennatuurlijk kijkt er naar uit om samen met hen aardwarmte in de regio’s Andijk en Middenmeer maar ook in de rest van Nederland te ontwikkelen.  

Ernst Japikse, Algemeen Directeur van Ennatuurlijk: “Door de overname van ECW Geoholding B.V. verwacht ik dat wij de ambitie van ECW Geoholding B.V. en die van Ennatuurlijk op het gebied van aardwarmte kunnen versnellen. ECW Geoholding B.V. beschikt namelijk over processen, systemen en kennis die Ennatuurlijk nog moet ontwikkelen. De medewerkers van ECW Geoholding B.V. hebben een waanzinnige basis neergezet en laten zien hoe goed zij dit kunnen. Samen met onze slagkracht en schaalgrootte gaan we ervoor zorgen dat de potentie van aardwarmte optimaal gaat worden ontwikkeld en benut.” 

Robert Kielstra, Algemeen Directeur van ECW Netwerk: “ECW Geoholding B.V. is in een volgende fase gekomen. Wij zien dat de vraag naar aardwarmte sterk stijgt en zien in Ennatuurlijk de partij om onze kennis en kunde verder uit te rollen. Ennatuurlijk heeft de potentie om van de ‘local hero’ die ECW Geoholding B.V. nu is, een ‘national hero’ te maken op het gebied van aardwarmte. Dat biedt zekerheid en kansen voor onze medewerkers en klanten."  

Door de overname van ECW Geoholding B.V. verwacht Ennatuurlijk haar eigen doelstellingen op het gebied van aardwarmte te kunnen versnellen. "ECW Geoholding B.V. beschikt namelijk over bewezen processen en systemen die Ennatuurlijk anders nog zelf zou moeten ontwikkelen", aldus Japikse. "Zij zijn al door de leercurve gegaan waarvan Ennatuurlijk kan profiteren."  

Ennatuurlijk tekende op 19 september 2022 de voorlopige koopovereenkomst en neemt later de aandelen, activiteiten en medewerkers van ECW Geoholding B.V. over. Alle medewerkers van ECW Geoholding B.V. blijven werkzaam. Na de overname zal de eerste prioriteit zijn om ECW Geoholding B.V. op afstand zelfstandig van Ennatuurlijk te laten opereren zodat bestaande projecten en ontwikkelingen door kunnen gaan. Later volgt mogelijk een verdere integratie waarbij aardwarmteplannen van Ennatuurlijk en ECW Geoholding B.V. meer verweven worden.  

Voor meer informatie:
ECW Energy
www.ecwenergy.nl 

Ennatuurlijk
www.ennatuurlijk.nl 

Publicatiedatum: