Muizenoverlast in Mall of the Netherlands, maar bij Middendorp is alles fris

Tholen – “Nee hoor, het is helemaal fris in Fresh! Ik zit hier al 40 jaar en heb nog nooit een rat gezien”, reageert Henk Middendorp, de groenteman van The Mall of the Netherlands. De Jumbo-supermarkt in datzelfde winkelcentrum is afgelopen weekend op last van de NVWA gesloten in verband met muizen die door de winkel liepen.

Henk en Jaqueline van Groentewinkel Middendorp in Fresh!, de belevingsplek in Mall of the Netherlands

Mall of the Netherlands is onlangs verbouwd tot het grootste winkelcentrum van Nederland en bevat drie grote supermarkten: een Albert Heijn, Jumbo en Dirk van de Broek. Afgelopen zaterdag stelden inspecteurs van de NVWA in de Jumbo muizenoverlast vast, zo meldt het AD. In juli dit jaar werd er in een slabak in van een Grieks restaurant in de Mall een rat aangetroffen. Volgens een woordvoerder van Jumbo is ongedierte een probleem vanuit de algemene constructie en ligt het aan luchtbehandelingskanalen die door de hele Mall lopen. Jumbo zou daardoor ondanks maatregelen telkens opnieuw worden geconfronteerd met ongedierte.

Henk Middendorp heeft er totaal geen last van en heeft in zijn carrière als groenteman nooit overlast gehad van ongedierte. Een (extra) inspectie van de NVWA heeft hij niet gehad. De sluiting van Jumbo is niet goed voor het imago van The Mall. Extra klanten levert de sluiting van Jumbo niet op. Zijn winkel zet in op versbeleving en trekt niet het supermarktpubliek. Het vernieuwde concept waar hij sinds 2018 mee werkt is een succes. “Het gaat heel goed. Nu hebben we wel een dipje vanwege het zomerfruit, maar dat lossen we weer op met druiven en andere producten”, aldus Henk.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven