Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Viscon Group investeert in Honest AgTech, dat autonome mobiele robots voor in de kas bouwt

Begin 2021 hebben de aandeelhouders van Viscon Group in de rol van pre-seed investeerders in Honest AgTech geïnvesteerd om de in Delft gevestigde startup te helpen starten. Beide partijen maken nu hun strategische samenwerking bekend op het gebied van technologie voor volledig geautomatiseerde oogst en logistiek voor de glastuinbouw. 

De investering stelde Honest in staat om het eerste team te formeren en de technologie stack te bouwen zodat deze klaar was om te testen in kassen. Honest bouwt autonome mobiele robots om het arbeidsprobleem in kassen aan te pakken. 

Chief Executive Officer van Honest, Renji John: "In Viscon hebben we een veelzijdige partner gevonden die een jarenlange reputatie heeft op het gebied van procesautomatisering voor food en agri. Honest kan bouwen op Viscon's expertise op het gebied van voedsel logistiek en hun engineering- en productiecapaciteiten, terwijl we werken aan autonome robot oplossingen voor hightech kassen. Deze samenwerking werkt voor ons als een hefboom en stelt ons in staat te focussen op het bouwen van autonome robots die verschillende activiteiten in de kas kunnen uitvoeren, zoals bladsnijden en oogsten."

Onbemande kassen
Viscon’s Chief Strategy Officer Charlotte Langerak: "De missie van Honest om technologie te ontwikkelen die onbemande kassen mogelijk gaat maken, past goed bij onze strategie om de processen van onze klanten in de tuinbouw volledig te automatiseren. Agri- en food processen zijn onze passie en technologie geeft ons de mogelijkheden dat continu te verbeteren. Door samen te werken met Honest kunnen we de logistiek in verpakkingshallen naadloos aansluiten op het oogstproces, dat in de nabije toekomst gemechaniseerd zal worden."

"Binnen de Viscon Group kunnen we met onze machines en software één geïntegreerde oplossing bieden voor het gehele proces van de keten vanaf het uitgangsmateriaal tot aan het verpakte product voor de consument. We zijn enthousiast over de kansen die worden gecreëerd door het combineren van de competenties van Honest, onze business unit Viscon Fresh Produce en onze softwaredivisie Viscon Factory Intelligence. Om ons commitment te bevestigen, hebben we begin 2021 een minderheidsbelang genomen in Honest.''

Honest heeft als missie om het grootste knelpunt voor voedselproductie in commerciële kassen - arbeid - aan te pakken met behulp van robotica en AI. Daartoe bouwen ze autonome mobiele robots. Een belangrijk doel waar Honest AgTech naartoe werkt, zijn volledig autonome en voorspelbaar hoogproductieve kassen die niet afhankelijk zijn van mensen voor de bediening en het werk. Dit zal de afhankelijkheid van arbeid van de tuinbouw verlichten en de schaalbaarheid van voedselproductie in CEA omgevingen vergroten.

Voor meer informatie: 
Maren Schoormans (CCO)
Honest AgTech 
Delft
+31 23 799 6621
[email protected]
www.honest.ag/ 

Viscon 
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
+31 (0) 78 673 9898
[email protected] 
www.viscongroup.eu 

Publicatiedatum: