Blog Smart Packaging Solutions:

Vijf voordelen van duurzame punnets voor groenten en fruit

Sterk, makkelijk hanteerbaar en een duurzaam, milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Smart Packaging Solutions introduceert nieuwe punnets voor groenten en fruit. Het bedrijf noemt in deze blog vijf voordelen van de massief kartonnen consumentenverpakking:

1. Hét duurzame alternatief voor plastic
Plastic verpakkingen worden meer en meer verbannen. In Frankrijk worden plastic verpakkingen voor groenten en fruit de komende jaren stapsgewijs verboden. De verwachting is dat andere Europese landen, gezien de EU-richtlijnen, het voorbeeld van Frankrijk op termijn gaan volgen. Bovendien stijgt ook vanuit de markt de vraag naar duurzame verpakkingen. 

Smart Packaging Solutions heeft duurzame punnets ontwikkeld die antwoord geeft op deze vraag. Onze nieuwe punnets voor groenten en fruit zijn dé oplossing voor de groeiende vraag naar duurzame consumentenverpakkingen. Door het toepassen van light weight massief karton is een robuuste, stevige verpakking gegarandeerd. Daarmee is dit een ideale oplossing voor het verpakken van peren, tomaten, spruiten en andere groenten en fruit. De punnets zijn geschikt voor producten met een gewicht tussen de 0,5 en circa 3 kilo.

2. Optimale bescherming
Groenten en fruit leggen een hele route af op de weg van tuinder naar consument. Door het gebruik van light weight massief karton en de constructie van de verpakking zijn groenten en fruit in alle fases van de supply chain maximaal beschermd. Daardoor komen ze onbeschadigd aan bij de consument en gaan er onderweg geen producten onnodig verloren. De punnets van Smart Packaging Solutions helpen daardoor de voedselafvalberg te verkleinen. 

De verpakking is hersluitbaar, zodat de consument het product thuis ook in de verpakking kan bewaren. Tot slot zijn de punnets vochtbestendig en behouden deze hun stevigheid. Dat maakt de punnets zeer geschikt voor opslag onder vochtige omstandigheden, zoals in koelingen en koelkasten, en producten die vocht afgeven.

3. Eenvoudige handling
De groenten- en fruitverpakkingen bestaan uit één stuk en kenmerken zich door de eenvoudige handling. Dat draagt bij aan een efficiënt verpakkingsproces. Het design maakt het namelijk mogelijk om de verpakking machinaal eenvoudig in de gewenste vorm te vouwen. De verpakkingen kunnen plano geleverd worden. Deze kunnen dan volautomatisch geïntegreerd worden in het verpakkingsproces. We hebben ook de mogelijkheid om ze kant en klaar af te leveren. De verpakkingen zijn eenvoudig en makkelijk innestbaar.4. Volledig recycleerbaar
De groenten- en fruitverpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd papier en karton. De consument kan deze na gebruik in de oud papierbak deponeren zodat het massief karton opnieuw wordt gerecycleerd. De gerecycleerde vezels zijn overigens de hoofdgrondstof van onze massief kartonnen verpakkingen, die vervolgens weer recycleerbaar zijn tot hernieuwbare grondstof. Een 100% circulaire oplossing.

5. Standaard of gepersonaliseerd
Een consument wil graag in de winkel het product kunnen zien wat in de verpakking zit. Daarom kunnen de punnets worden voorzien van meerdere openingen, eventueel gestanst in de vorm van het product, en logo’s. Ook kan de verpakking in alle gewenste kleurencombinaties worden bedrukt voor een aantrekkelijke uitstraling.

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
+32 (0)52 26 19 25
info@smartpaso.com     
www.smart-packaging-solutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven