Enkitek wil teeltprocessen in vertical farms automatiseren

Enkitek brengt robotica en kunstmatige intelligentie naar de opkomende vertical farmsector die momenteel een lage graad van automatisering heeft en waar meer dan 50% van de handelingen manueel worden uitgevoerd.

Uit de hand van drie ondernemers en de steun van de technologische Venture Builder Eywa Space, is Enkitek geboren, een afkorting van Enki Technologies. Het bedrijf richt zich op de toepassing van robotica en kunstmatige intelligentie toegepast op visie in de verticale tuinbouw. Enkitek streeft naar het automatiseren van teeltprocessen zoals verplanten, plantconditiebewaking, oogsten en verpakken, waarbij de teeltprocessen geautomatiseerd worden.

"Het is nu het beste moment om ons in de vertical farmsector te introduceren. Elke onderneming is anders en het is moeilijk om oplossingen te vinden voor het automatiseren van de manuele taken van haar processen die in veel gevallen meer dan 50% van de bedrijfskosten vertegenwoordigen," zegt Victor Canton, CEO van Enkitek. Hun oplossing past zich aan elke klant aan, waardoor het mogelijk wordt om volledig te profiteren van de huidige technologieën, een mijlpaal die tot nu toe voor de meeste bedrijven in de sector niet binnen bereik lag.

Enkitek werd medio 2021 opgericht en werkt nu al met verschillende klanten. "De technologische basis bestaat al, de sleutel is om onze klanten goed te begrijpen en op een wendbare en duidelijke manier in te spelen op hun uitdagingen," legt Eric Mora, CTO van Enkitek uit. "Het gebied van Artificiële Intelligentie toegepast op Machine Vision is geëvolueerd tot het punt waarop we elke fabriek nauwkeurig kunnen analyseren en de huidige en toekomstige toestand ervan kunnen bepalen," merkt Eugeni Llagostera, AI Expert van Enkitek, op. Voor de komende maanden werken ze aan een combinatie van organische groei, dankzij de nieuwe projecten die ze afsluiten met hun klanten, en anorganische, met een mogelijke toetreding van investeerders.

Voor meer informatie:
Víctor Canton Ferrer
Enkitek
+34 623342375
victor@enkitek.eu
www.enkitek.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven