Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
onderzoek in andere gewassen gaande

Naoogstoplossing verhoogt houdbaarheid tomaten

Uit een recent onderzoek van het Institute of Food and Agricultural Science van de Universiteit van Florida (UF-IFAS) is gebleken dat de houdbaarheid van pruimtomaten drastisch kan worden verbeterd met behulp van een naoogstoplossing van Verdant Technologies. Het onderzoeksteam, geleid door Steven A. Sargent, voerde een aantal testen uit op pruimtomaten, waarbij de stevigheid, kleur, gewichtsbehoud en bederf van tomaten behandeld met Verdant's HarvestHold Fresh werd onderzocht. Na afloop van het onderzoek toonde HarvestHold Fresh meetbaar significante voordelen ten opzichte van de onbehandelde controle.

"De met HarvestHold Fresh behandelde tomaten verminderden het gewichtsverlies met 50%, behielden hun stevigheid tijdens de koelopslag, verlengden hun stevigheid wanneer ze op kamertemperatuur werden gebracht en vertoonden 25% minder bederf in vergelijking met de onbehandelde tomaten," aldus Sargent, professor in de post-oogst tuinbouw aan de Universiteit van Florida.

Het onderzoeksteam dat de proef uitvoerde bestond uit Sargent, mede-onderzoeker Jeffrey Brecht en postdoctoraal onderzoeksmedewerker Shirin Shahkoomahally.

De bovenste rij tomaten werd behandeld met HarvestHold Fresh, de onderste rij niet

HarvestHold Fresh werd in september 2021 geïntroduceerd als een oplossing voor het verlengen van de houdbaarheid van tomaten en als een flexibel naoogstproduct voor de sector. Door de eigen leveringsmethode van standaard 1-methylcyclopropeen (1-MCP), kan HarvestHold Fresh worden toegepast waar en wanneer het het meest nodig is in de toeleveringsketen en vereist het geen katalysatoren of speciale apparatuur.

"Het uitgevoerde onderzoek zal een vitale rol spelen in het helpen van telers over de hele wereld om de voordelen van HarvestHold Fresh te zien en te ervaren," zegt Gordon Robertson, CEO. "Naar schatting wordt bijna een derde van de verse tomaten die in de VS worden gekocht weggegooid. Dit is een eenvoudige oplossing voor telers en de sector die waarde toevoegt door de verspilling in de waardeketen te verminderen, wat uiteindelijk resulteert in een betere ervaring voor de consument."

De universiteit evalueert ook de impact van het product op andere gewassen, waaronder komkommers, broccoli en sla.

"We zijn geïnteresseerd in hoe het presteert op verschillende gewassen," voegt Sargent toe. "Onze proeven bewijzen de uniciteit van deze oplossing en we zijn enthousiast om meer resultaten van onze aanvullende proeven in de komende maanden te delen."

Verdant Technologies kondigde onlangs de goedkeuring aan van de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) voor een uitgebreid label voor HarvestHold Fresh, waardoor meer dan 30 groente- en fruitsoorten kunnen profiteren van de toepassing. Het uitgebreide label biedt ook flexibiliteit voor het recyclen van HarvestHold Fresh-platen na toepassing.

Verdant Technologies is momenteel actief in Mexico, Colombia en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft in 49 staten in de VS goedkeuring gekregen voor HarvestHold Fresh en verwacht eind 2022 goedkeuring in Californië.

Voor meer informatie:
Peyton Merriam
Verdant Technologies
+1 (720) 369-2972
[email protected] 
www.verdant-tech.com 

Publicatiedatum: