Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe spuit voor aardbeien en laaggroeiende gewassen

IDM, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in spuittechniek, heeft Zancudo gelanceerd, een nieuwe spuit voor de aardbeienteelt in tunnels en andere laaggroeiende gewassen in het open veld. 

Enkele jaren geleden bezocht CEO Ángel Barranco aardbeientelers in El Bajío, Mexico, met Alfredo Celis van Agromotriz, de IDM-distributeur in Mexico. Daar merkte hij dat telers het spuiten met kleine rugzakapparatuur deden, wat de inzet van veel mensen vereist en geen garantie biedt op een uniforme en efficiënte spuitprestatie om plagen te bestrijden. 

Ángel zag ook dat de teeltopstelling niet overal regelmatig was, omdat niet alle tunnels dezelfde breedte hadden en niet alle tunnels hetzelfde aantal rijen gewassen hadden. Dat maakte het best lastig om het spuiten te mechaniseren.

De filosofie van IDM is om het probleem te bestuderen en met een wit vel papier te beginnen om de eenvoudigste en meest geschikte oplossing te vinden. In de tunnels waren er 4, 5, 6 of 7 gewasrijen. "We begonnen van nul en en zo hebben we een totaal nieuwe machine ontworpen die dit probleem perfect oplost”, zegt Angel Barranco. "De wielassen, evenals de spuitbomen, zijn uitschuifbaar en we kunnen ze openen of sluiten naargelang er 4, 5, 6 of 7 gewasrijen behandeld moeten worden."

Bovendien zorgen de tractie én het stuursysteem op 4 wielen voor optimaal manoeuvreren, zelfs in super smalle ruimtes.

"De machine past zich hier aan de teler en zijn gewassen aan, en niet andersom, wat de gebruikelijke gang van zaken is", zegt Alessandro Talluto van IDM, die opmerkt dat zijn klanten de manier waarop IDM naar hen luistert, zeer waarderen.

De Zancudo heeft een luchtturbine om de waterdruppels te vernevelen, wat voor een optimale penetratie in het dichte bladerdak zorgt. De spuit heeft een tank van 500 liter met een zelfvullend systeem vanuit een externe tank.

"Onze machines zijn ontworpen volgens de behoeften en feedback van de telers", benadrukt Alessandro. "Met toenemende arbeidsuitdagingen wordt het werken met gewassen met een hoge dichtheid, zowel in de kas, de tunnel of buiten, steeds ingewikkelder. Dankzij IDM-apparatuur kunnen telers die uitdagingen aangaan en de efficiëntie van hun bedrijf verhogen." 

Voor meer informatie:
IDM Agrometal
www.idm-agrometal.com  
info@idm-agrometal.com    
comercial@idm-agrometal.com 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven