'Goede oogst' paprika's en pepers uit vollegrond dit jaar bij Duitse teler

Bij het teeltbedrijf Gemüsebau Goldberger Hof van Simon Klein teelt men op 24 hectare meer dan vijftig verschillende soorten vollegrondsgroenten. Van augurken, aardappelen, sla, courgettes, tuinbonen en erwten tot aan aardbeien en tomaten biedt het bedrijf alles aan wat het regionale hart begeert.

"De peper-oogst zag er dit jaar goed uit. Het seizoen is begin juli begonnen en zal tot ongeveer half oktober duren", zegt Simon. "Pepers hebben een relatief lange houdbaarheid. De smaak wordt beter met de tijd, ongeveer net zoals bij tomaten, die ook een lange houdbaarheid hebben, waardoor je meer speelruimte hebt."

De meeste pepers zijn niet geschikt voor de groothandel, omdat ze klein en krom zijn en uitsluitend bedoeld zijn voor de regionale directe verkoop. "Wij telen ook aubergines in de vollegrond, maar hierbij hebben we met soortgelijke problemen te kampen, vooral omdat aubergines ook erg vaak worden aangetast door slakken", zegt Simon.

Momenteel worden nog de laatste aardbeien verkocht. Hiervan kon Simon dit jaar een goede oogst bijeenbrengen, waarbij een deel ook aan de groothandel werd verkocht. De gemiddelde prijs was echter niet denderend met 2,00 euro per kg.

"Met ongeveer 40 procent hogere kosten en 30 procent minder omzet zal dit jaar in z'n geheel genomen ook eerder slecht uitvallen. Dat komt omdat iedereen ofwel op vakantie is, ofwel zoveel mogelijk geld wil besparen. En het eerste waar mensen op besparen is groenten en fruit uit de regio. De vakantie is voor velen heilig", concludeert Simon.

 

Foto's: Simon Klein

Voor meer informatie:
Simon Klein 
Gemüsebau Goldberger Hof 
D-41542 Dormagen, Duitsland
Tel: +49 1523 1813902
info@goldbergerhof.de  
gemuese.goldbergerhof.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven