Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fieldless Farms haalt flinke financiering binnen om activiteiten uit te breiden

Fieldless Farms, een Canadese vertical farm, heeft 17,5 miljoen dollar opgehaald om de activiteiten in de vestiging in Cornwall met een factor 10 uit te breiden. De uitbreiding zal Fieldless helpen beter te voldoen aan de vraag naar zijn voorgesneden slamixen, en nieuwe producten te introduceren.

"Sinds de lancering in de hele Farm Boy-keten in 2019 zijn we meegesleept door het enthousiasme voor onze producten. Canadezen willen dolgraag betere opties en we kunnen de schappen maar niet gevuld houden," aldus Jon Lomow, CEO van Fieldless Farms.


Jon Lomow

De eerste farm van het bedrijf in Cornwall, Ontario, ging in 2019 van start. Kort daarna brachten ze hun slamixen door heel Ontario via retailer Farm Boy en een paar andere onafhankelijke retailers.

"In Canada importeren we elk jaar voor ongeveer 60 miljard dollar aan voedsel en toevallig hebben we het grootste handelstekort ter wereld voor sla. We zijn afhankelijk van andere landen om ons te voeden, en dat is riskant en onhoudbaar. Wij bouwen Fieldless om die enorme kans aan te pakken," aldus Jon.

Investeerders
De financieringsronde werd geleid door Canada's meest ervaren Ag & Food fonds, Forage Capital Partners en omvat Farm Credit Canada (FCC) en BDC, de bank voor Canadese ondernemers.

"We houden echt van de aanpak van Fieldless en van wat het bedrijf hier in Canada op een rustige en kosteneffectieve manier heeft opgebouwd. Wij denken dat het bedrijf in het huidige economische klimaat goed gepositioneerd is voor een gestage, aanzienlijke groei," aldus Jim Taylor, CEO van Forage Capital Partners.

BDC participeerde in gelijke delen met FCC in het schuldgedeelte van de fondsenwerving. "BDC is verheugd over de samenwerking met FCC om Fieldless te ondersteunen bij haar uitbreidingsplannen. Er ligt een groenere toekomst in het verschiet wanneer we zij aan zij investeren in projecten die essentieel zijn voor Canada's voedselvoorziening," aldus Kunle Tauhid, BDC's Vice President voor Oost- en Noord-Ontario.

Voor meer informatie:
Fieldless Farms
https://fieldless.com  

Publicatiedatum: