Het in Californië gevestigde Misionero begon als teler en handelaar van vollegrondssla en bladgroenten. In 2021 schakelde het bedrijf ook over op de teelt op water voor sla. "We zijn een samenwerking aangegaan met Grupo Altex, een teeltbedrijf uit Mexico met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van CEA", zegt Joe Merenda, voorzitter van Misionero. "Dit bedrijf is de grootste sla- en bladgroenteteler in hydroponics in Noord-Amerika en beschikt over het enige volledig geïntegreerde proces in zijn soort in Mexico."

De hydroponics slalijn van Misionero omvat onder meer Romaine sla, botersla en Little Gems. In de eerste helft van 2022 werd ook spinazie toegevoegd aan het hydrocultuurportfolio. 


Duurzaamheid is voor Misionero een prioriteit bij het verpakken van deze producten. "Onze sla is milieuvriendelijk, verpakt in rPET-clamshells en gebruikt 80% minder water dan traditionele producten uit de vollegrond", vertelt Merenda. "Dit aanbod speelt in op zowel de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten als op de duurzaamheidsdoelstellingen van retailers. We kijken ernaar uit verdere successen te boeken met Grupo Altex en onze klanten te voorzien van dit unieke en hoogwaardige product."

De Oostkust
Na de vertakking naar hydrocultuursla, breidde Misionero ook uit met de opening van een nieuwe faciliteit in Baltimore, naast de bestaande faciliteiten in Californië en Arizona. "We hebben deze grootschalige verwerkingsfaciliteit in Baltimore opgezet met onze klanten in gedachten, omdat we specifieke capaciteit hebben voorbehouden voor zowel conventionele als biologische sla."

 

Voor meer informatie:
Hana Mohsin
Misionero
Tel: +1 831 200 2850 (VS)
hmohsin@misionero.com
www.misionero.com