Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californische vollegrondsteler breidt uit met sla op water

Het in Californië gevestigde Misionero begon als teler en handelaar van vollegrondssla en bladgroenten. In 2021 schakelde het bedrijf ook over op de teelt op water voor sla. "We zijn een samenwerking aangegaan met Grupo Altex, een teeltbedrijf uit Mexico met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van CEA", zegt Joe Merenda, voorzitter van Misionero. "Dit bedrijf is de grootste sla- en bladgroenteteler in hydroponics in Noord-Amerika en beschikt over het enige volledig geïntegreerde proces in zijn soort in Mexico."

De hydroponics slalijn van Misionero omvat onder meer Romaine sla, botersla en Little Gems. In de eerste helft van 2022 werd ook spinazie toegevoegd aan het hydrocultuurportfolio. 


Duurzaamheid is voor Misionero een prioriteit bij het verpakken van deze producten. "Onze sla is milieuvriendelijk, verpakt in rPET-clamshells en gebruikt 80% minder water dan traditionele producten uit de vollegrond", vertelt Merenda. "Dit aanbod speelt in op zowel de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten als op de duurzaamheidsdoelstellingen van retailers. We kijken ernaar uit verdere successen te boeken met Grupo Altex en onze klanten te voorzien van dit unieke en hoogwaardige product."

De Oostkust
Na de vertakking naar hydrocultuursla, breidde Misionero ook uit met de opening van een nieuwe faciliteit in Baltimore, naast de bestaande faciliteiten in Californië en Arizona. "We hebben deze grootschalige verwerkingsfaciliteit in Baltimore opgezet met onze klanten in gedachten, omdat we specifieke capaciteit hebben voorbehouden voor zowel conventionele als biologische sla."

 

Voor meer informatie:
Hana Mohsin
Misionero
Tel: +1 831 200 2850 (VS)
hmohsin@misionero.com
www.misionero.com

Publicatiedatum: