Steun voor 12 bedrijven die insecten toepassen voor veevoer

Twaalf bedrijven krijgen financiële steun voor insectenteelt vanuit het project Valu-Sect. In totaal vijftien aanvragen werden ingediend, door dertien bedrijven. In totaal wordt 350 duizend euro verdeeld over de bedrijven. 

Het Interreg NWE-project ValuSect, dat eerder al twee succesvolle voucher calls gericht op eetbare insecten lanceerde, heeft zijn reikwijdte uitgebreid naar het gebruik van insecten voor diervoeders. De derde oproep is specifiek gericht is bedrijven actief in deze sector die ondersteuning nodig hebben bij het kweken en verwerken van insecten, voederontwikkeling, marketing en communicatie. 

De bedrijven die steun krijgen zijn Torftech, Protix, Ravenfeed, Inishowen, Larvaest, Sustainble Protein Farms, Dilepix, Illucens, Insect Engineers, Royal Dutch Kusters Engineering en Inspro Ltda. Vier geselecteerde bedrijven zijn gevestigd in Nederland, drie in Duitsland, twee in Ierland en het VK en één in Frankrijk. 

ValuSect is een project dat wordt gefinancierd door Interreg Noordwest-Europa. Het ValuSect consortium, waarin ook Boerenbond zetelt, zal de duurzame productie- en verwerkingstechnieken van producten op basis van insecten verbeteren en ontwikkelde kennis overdragen aan agro-voedingsbedrijven in Noordwest-Europa.

Bron: Boerenbond 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven