Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Notifier om planning containervervoerders optimaal te matchen met vraag

Deze week heeft UTURN, het platform voor containertransport, de shipment notifier gelanceerd. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat iedere containervervoerder in Europa zijn planning optimaal kan matchen met de vraag van opdrachtgevers. "Ik hoef niet langer meer door het platform te scrollen en krijg automatisch ritten te zien die in mijn planning passen", aldus Vincent Dammes van Henk Dammes Transport in Bleiswijk.

De release van de notifier was een logische stap in de doorontwikkeling van het UTURN platform. "Sinds 2017 hebben we data kunnen verzamelen om te bepalen waar vervoerders rijden en met welke vracht. Van de ruim 700 opdrachtgevers weten wij waar zij capaciteit zoeken. Hierdoor kunnen we ritten veel beter optimaliseren en op elkaar afstemmen," aldus Daan Meboer, CEO UTURN.

Co2 reductie door planningsoptimalisatie 
Met de notifier kunnen vervoerders aangeven waar en wanneer ze containers willen rijden. Op basis hiervan ontvangen ze opdrachten die in zijn planning passen. Hierdoor rijdt de vervoerder minder leeg en reduceert dit direct Co2 uitstoot. Dit betekent, meer verdienen maar tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de sector, één van de uitgangspunten van UTURN.

Opdrachtgevers van UTURN, die bestaan uit logistieke dienstverleners als deep- en shortsea rederijen, terminals en expediteurs hebben ook veel baat bij de shipment notifier. 

Zij vinden sneller capaciteit en efficiënter transport betekent voor hen lagere kosten en minder uitstoot. Zoals ook Tom van den Plas van Kuehne & Nagel benadrukt: "De duurzaamheidsthematiek van UTURN past uitstekend in ons beleid voor de komende jaren."

Binnen één minuut capaciteit 
Al meer dan 100 vervoerders hebben een zoekopdracht aangemaakt en notificaties ontvangen voor ritten die aan hun wensen voldeden. De resultaten waren verbluffend met een matching percentage van 99.2% en matching snelheid van 43 seconde. Dit onderschrijft Vincent Dammes van Henk Dammes Transport. "Ik hoef niet meer te scrollen door alle honderden opdrachten die per dag op het platform staan en ik kan nu per dag aangeven welke ritten het beste in mijn planning passen. De volgende stap is dat UTURN ze automatisch in mijn planning mag schieten."

UTURN zet groots in op data als onderdeel van verdere toekomstige ontwikkelingen. "Met de data bouwen we verder aan een duurzame wereld van containertransport met lagere kosten en efficiëntere invulling van capaciteit in Europa," aldus Daan Meboer, CEO UTURN

Voor meer informatie:
UTURN
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam
+31 (0)10 310 6300
[email protected] 
www.uturn-now.com   

Publicatiedatum: