Vandaag besteld, morgen in de kas: nieuwe buisrailwagens voor De Bakker Westland

Om de gewaswerkzaamheden op een veilige manier uit te voeren heeft tomatenkwekerij De Bakker Westland ervoor gekozen om te investeren in twee nieuwe buisrailwagens die voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.


Wouter Steenks met teler Roel de Bakker

Bij De Bakker telen ze op 6 hectare tomaten. De telers zijn aangesloten bij telersvereniging Prominent. Naast het telen van tomaten is de Bakker Westland een erg ondernemend bedrijf. Zo zijn Lokaal Westland en Bakkie Fietsen onderdeel van het bedrijf. Deze nevenactiviteiten brengen op leuke wijze de consument in aanraking met de glastuinbouw. Daarnaast teelt de Bakker Westland ook watermeloenen. Wegens het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) moest een gedeelte van de tomatenplanten geruimd worden en koos het bedrijf als alternatief voor het telen van watermeloenen.

Nieuwe spullen
Tijdens de gewaswerkzaamheden wordt al jaren gebruik gemaakt van buisrailwagens. Echter gaan de jaren tellen voor deze karren. "De accu’s werden slechter en de wagens vielen hierdoor weleens stil", aldus Roel de Bakker van de Bakker Westland.

Om het proces draaiende te houden en om het personeel veiliger te laten werken heeft de Bakker Westland gekozen voor de aanschaf van twee Berkvens GL5000-D buisrailwagens bij Steenks Service. Volgens Roel dragen deze nieuwe wagens ook bij als extra motivatie voor het personeel, want zij kunnen weer werken met nieuwe en mooie spullen. De GL5000-D kan tot 5 meter de hoogte in, zodat de karren ook gebruikt kunnen worden bij onderhoud in de kas. "Voorheen werden de oude karren gebruikt voor onderhoud, maar je merkt dat dit met nieuwe karren gewoon een stuk stabieler is en het daardoor veiliger is voor het personeel," aldus Roel.

Nieuwe buisrailwagenserie van Berkvens
De Berkvens GL5000-D is in februari 2021 gelanceerd en deze generatie buisrailwagens voldoet aan de laatste Europese wet- en regelgeving zodat er op een veilige manier mee gewerkt kan worden. Beveiligingen, sensoren en een goede constructie zorgen voor het voldoen aan de wetgeving.

Volgens Wouter Steenks van Steenks Service zijn de nieuwe buisrailwagens erg innovatief: "De wagens zijn zo ontwikkeld, zodat ze onderhoudsarm zijn en makkelijk in gebruik om de gewasbeschermingswerkzaamheden zo efficiënt mogelijk te kunnen doen op een veilige manier."

Wel is het in de huidige tijd met lange levertijden en hoge grondstofprijzen lastig om snel aan producten te komen, ziet men bij Steenks Service. De buisrailwagens voor De Bakker Westland konden echter de dag na bestellen al bezorgd worden door Wouter zelf. Roel de Bakker is erg blij met de snelle levering en persoonlijke service, zo is te zien in deze video

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
+31 (0)174 510 266
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven