Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland als testcase, daarna wordt door vertical farm gekeken naar andere markten

"We willen milieuvriendelijke gewassen telen, maar we willen ook zo duurzaam en CO2-arm mogelijk te werk gaan. We proberen de koolstofvoetafdruk van elk proces te verminderen, van teelt tot verpakking en levering", zegt Mario Gatineau, oprichter en CEO van het in Berlijn gevestigde Potager Farm.


In het midden: Mario Gatineau

Mario bracht z’n kindertijd door op het Franse platteland en al vroeg ontwikkelde hij een liefde voor de natuur en plantkunde. Naast een master in milieubiologie en hydrologie behaalde hij ook een certificaat in urban farming aan de Gembloux Agro-Bio Tech in België. Bijna vijf jaar geleden werd Mario aangenomen als plantenexpert door Infarm, waar hij aan de slag bleef totdat hij vorig jaar besloot zijn eigen vertical farmbedrijf op te starten. En zo werd Potager Farm geboren.

Potager Farm is van plan om eerst in Duitsland vertical farms te bouwen, waarna eventueel kan worden uitgebreid naar andere markten. De gewassen zullen worden geteeld met apparatuur die is ontwikkeld door Intelligent Growth Solutions. Het zijn systemen met een laag energieverbruik en een hoge productiviteit. Er wordt momenteel gewerkt aan de plannen voor een eerste locatie in Berlijn die begin volgend jaar operationeel moet zijn. De vertical farm krijgt een teeltoppervlak van 600 vierkante meter voor een productie van ongeveer 60.000-65.000 planten per maand. Een deel van het areaal kan ook worden gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling.

"In eerste instantie zullen we bladgroenten en kruiden telen, simpelweg omdat we weten hoe we dit moeten doen en omdat Duitsland die producten in grote hoeveelheden importeert. We willen zorgen voor lokale teelt", zegt Mario.

In een tweede fase is Potager Farm van plan om vruchtgroenten te telen, zoals tomaten.

Duurzaamheid van zaadje tot vork
Potager Farm stelt zich tot doel om voedsel op een zo ecologisch duurzaam mogelijke manier te produceren. Naast de duidelijke reductie van voedselkilometers, zal Potager Farm biologische zaden en lokaal en duurzaam substraat gebruiken.

"We willen op een zo duurzaam mogelijke manier werken. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie die wordt opgewekt met zonnepanelen, geïnstalleerd door ons zusterbedrijf Greenman Energy, zouden onze vertical farms een zeer kleine ecologische voetafdruk moeten hebben", legt Mario uit.

Duitsland als strategisch vertrekpunt
De beslissing om Potager Farm in Duitsland te vestigen was een strategische beslissing, voornamelijk gedreven door de betrokkenheid van het bedrijf bij Greenman Group, Europa's enige "volledig geïntegreerde, retail-verankerde vastgoedinvesterings- en fondsbeheergroep", zo staat te lezen op de website van het bedrijf. Greenman Group bezit 75 winkelcentra in heel Duitsland die Potager Farm toegang geven tot bevoorrechte urban farm locaties, naast enkele van de belangrijkste supermarkten in Duitsland.

Potager Farm is bezig zijn team uit te breiden en nodigt iedereen die geïnteresseerd is uit om contact op te nemen via de website of LinkedIn-pagina van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Mario Gatineau (CEO)
Potager Farm
[email protected]
potager.farm

Publicatiedatum: