Little Leaf Farms heeft € 283 mln aan nieuw kapitaal opgehaald om de groei en uitbreiding van teeltbedrijven en distributie te ondersteunen. Onmiddellijke uitbreiding en een verdubbeling van het areaal komen met de opening van een nieuwe kas in McAdoo, Pennsylvania, deze zomer.

The Rise Fund, in 2016 opgericht door TPG in samenwerking met Bono en Jeff Skoll, levert vermogen om bedrijven te helpen groeien en succes op lange termijn te behalen. Als onderdeel van de transactie zal Maya Chorengel van The Rise Funds toetreden tot de Raad van Bestuur van Little Leaf Farms.


Little Leaf Farms' kas 

"Deze financiering door onze partners bij The Rise Funds en Bank of America markeert een scharniermoment in het groeiverhaal van Little Leaf Farms," zegt Paul Sellew, oprichter en CEO van Little Leaf Farms. "We hebben gezien, vooral in de afgelopen jaren, hoe belangrijk lokaal geteeld voedsel is voor gemeenschappen en we zijn er trots op dat we klanten de meest verse bladgroenten kunnen bieden die worden geoogst met 90% minder water dan conventionele sla die in minder dan 24 uur worden verzonden. Met deze financiering veranderen we de manier waarop miljoenen Amerikanen bladgroenten eten, door niet langer te vertrouwen op keuzes die duizenden kilometers door het land hebben gereisd om hen te bereiken."

"Little Leaf Farms zorgt voor aanzienlijke efficiëntieverbeteringen in het teeltproces van bladgroenten door het waterverbruik en de uitstoot van broeikasgassen op grote schaal aanzienlijk te verminderen. De missie van het bedrijf om het hele jaar door lokale en duurzaam geteelde sla te leveren, sluit goed aan bij het doel van The Rise Funds om de groei te versnellen van bedrijven die grootschalige milieu- en sociale problemen aanpakken met innovatieve oplossingen," aldus Chorengel. "Met deze investering zijn we er trots op het leiderschap van Little Leaf Farms in de markt te kunnen uitbreiden, nu het bedrijf zijn activiteiten opschaalt en de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en consistentie blijft bieden aan een groeiend klantenbestand."


Little Leaf Farms' variëteiten in Baby Crispy Green Leaf, Baby Red & Green Leaf, & Baby Spring Mix

"Little Leaf Farms levert niet alleen duurzame regionale producten, maar herdefinieert ook de lokale tuinbouw en bouwt aan meer duurzame oplossingen in onze lokale gemeenschappen en in de sector," aldus Randy Mitchell, van Bank of America. "Door te investeren in bedrijven zoals Little Leaf, helpen we meer koolstofarme oplossingen op te schalen."

Voor meer informatie:
Little Leaf Farms
P.O. Box 2069
Devens, MA 01434, VS
Tel.: +1 844 545 5323)
info@LittleLeafFarms.com
www.littleleaffarms.com