Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geothermie en warmtenet Delft stapje dichterbij

Met het verkrijgen van de SDE++ subsidie zetten TU Delft, Aardyn, Shell Geothermal (Shell) en Energie Beheer Nederland (EBN) een belangrijke volgende stap vooruit in de aanleg van geothermische bron op de campus van TU Delft, onder de naam Geothermie Delft (GTD). Deze bron levert duurzame warmte en wetenschappelijke inzichten op. Een uniek project waarbij onderzoek en bedrijfsleven samenkomen, op een cruciaal moment in de energietransitie.

Ook aan de kant van de afnemers is een belangrijke stap gezet: de vier woningcorporaties DUWO, Vestia, Vidomes en Woonbron, netbeheerder NetVerder, warmteleverancier EQUANS en gemeente Delft hebben met een onlangs genomen besluit binnen een aantal kaders het commitment vastgelegd voor de aanleg van een warmtenet in de wijken Voorhof en Buitenhof. Daarmee kunnen in de eerste fase 5.000 en later mogelijk 15.000 corporatiewoningen worden aangesloten op aardwarmte van GTD. Ook kan het net in de toekomst worden gevoed met andere duurzame warmtebronnen.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: