Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden

Tholen - "Mama, zouden ze hier in bikini's werken? Het is hier zó warm." Met een rode blos op zijn wangen komt een jongetje in de basisschoolleeftijd zaterdagmiddag de kas bij bio-teler Frank de Koning uitgelopen. Daar heeft hij net gezien hoe er paprika's en aubergines in de grond geteeld worden. Dat heeft indruk gemaakt.

Bekijk hier alle foto's in de fotoreportage.  

Uitleg over het recirculeren van water in de kas vn Dutch Berries. Foto Tim van Etten - www.at10.nl  

Het jongetje was uiteindelijk één van de bijna 100.000 bezoekers van de 44e Kom in de Kas, zo valt op te maken uit de bezoekerscijfers die de organisatie heeft gedeeld. Naast veel gezinnen met kinderen wisten onder meer ook hobbyfotografen, (oud-)tuinders en nieuwgierige consumenten de kassen te vinden.


Het was twee dagen gezellig druk bij Kom in de Kas in Westland

Zij konden er volop vragen stellen aan de aanwezige telers en hun medewerkers. Voor even ging het in de kassen niet alleen over de vele uitdagingen waarmee telers te maken hebben, maar vooral ook over hun mooie producten. Gehuld in blauwe shirts genoten telers en medewerkers zichtbaar van het contact met geïnteresseerde bezoekers en van de waardering die hen daarbij soms ten deel veel. "Moet je kijken, zo goed als hier groeien de paprika's bij ons thuis niet." 

Bekijk hier alle foto's in de fotoreportage.  


Boudewijn van der Wal en zoon Job, teeltmanager bij Dutch Berries. Foto Tim van Etten - www.at10.nl   

In totaal stelden een zeventigtal bedrijven, waarvan de meesten siertelers, hun deuren open verdeeld over twaalf Nederlandse regio's. Ook was er in diverse regio's aandacht voor het hele agrarische segment en konden ook molens en melkveebedrijven bezocht worden.

Anders dan voorgaande edities werd het evenement in juni gehouden. Hierdoor konden niet alle regio's meedoen. In 2019 trokken telers verdeeld over toen 23 regio's ruim het dubbele aantal bezoekers.


Beestjes kijken bij biokwekerij Frank de Koning. 

“Weer een jaar zonder Kom in de Kas was voor ons geen optie, daarom is het evenement verschoven naar juni", aldus landelijk voorzitter René van Dop in een persbericht. "Hierdoor was het jammer genoeg niet voor elke regio mogelijk om deel te nemen. De 12 regio’s die wel hebben deelgenomen aan de 44e editie hebben alles uit de kast gehaald om deze zomereditie tot een succes te maken. Hiervoor een groot compliment!” 

In 2023 is Kom in de Kas op 1 en 2 april.

Bekijk hier alle foto's in de fotoreportage.