"controle over alle teeltparameters met integratiesoftware"

Speler uit vastgoed zet stap naar vertical farm

"AmBX kan de tuinbouwsector nauwkeurige controle en integratie bieden op het gebied van belichting, iets wat we de commerciële vastgoedmarkt al vele jaren aanbieden", zegt Jonathan Couch, productmanager bij amBX.

AmBX is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd softwarebedrijf dat zich de afgelopen tien jaar heeft toegelegd op software voor de regeling van de verlichting in voornamelijk kantoren en commerciële gebouwen. Terwijl lichtregeling de eerste focus van het bedrijf was, integreert amBX haar oplossingen ook steeds meer in andere systemen en apparaten in gebouwen. En nu breidt amBX zijn portfolio uit met toepassingen voor de vertical farmsector.


Jonathan Couch

"De vertical farmmarkt ligt in het verlengde van onze activiteiten. Door groeilampen slim in te schakelen, kunnen we de golflengten en de intensiteit van het licht regelen, maar ook via sensoren gegevens verkrijgen over irrigatie, CO2, temperatuur en vochtigheid", legt Jon uit.

De multi-protocol communicatie van amBX stelt een vertical farm in staat om vele gegevens te combineren en weer te geven in een gebruiksvriendelijk dashboard. Van daaruit kan de teler zijn systemen eenvoudig aanpassen om betere opbrengsten te behalen.

Het systeem van amBX voor vertical farming wordt het SmartCore Vertical Growing System genoemd. Volgens Jon is dit systeem voor 90% ontwikkeld. De laatste 10% zal ontplooid worden door samen met vertical farms de oplossing te perfectioneren.

"We hebben geen kant-en-klaar product om op de markt te brengen. We hebben een product dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een partner", zegt Jon.
De interface van amBX

Open geest dankzij merkonafhankelijkheid
In vertical farming worden nieuwe op hardware gebaseerde technologieën vaak intern ontwikkeld door de binnenteeltbedrijven zelf. Als softwarebedrijf dat meerdere protocollen in hetzelfde systeem wil integreren, houdt amBX altijd het grotere geheel voor ogen en ontwerpt het softwareoplossingen die compatibel zijn met verschillende hardwaresystemen.

"We moeten alles in een vertical farm in overweging nemen om een ecosysteem te creëren met de technologieën van de beste leveranciers waar alles met elkaar in verbinding staat en gegevens worden samengevoegd om de teler inzicht te geven in het gehele teeltproces. Of het nu gaat om een thermostaat, een irrigatieklep of een lichtschakelaar, we kunnen x kiezen en het laten werken met y", zegt Jon. "We integreren alles en bieden een allesomvattende softwareoplossing die toekomstbestendig is."

 

Voor meer informatie:
Jonathan Couch (productmanager)
Lyndsay Close (marketingmanager)
amBX
info@ambx.com
www.ambx.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven