Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Combinatie van vertical farming en kasteelt voor achtergestelde landelijke regio’s

"We zijn een Canadees bedrijf dat geleid wordt door mensen afkomstig van de inheemse bevolking en het is onze missie als sociale B-Corp onderneming om de productiekosten in de inheemse gemeenschappen in het verre noorden met 25% te verlagen, zodat ruim 600 van onze landelijke en afgelegen gemeenschappen in heel Canada hun voedselonafhankelijkheid kunnen vergroten", zegt Benjamin Feagin Jr., CEO van AgriTech North, een vertical farm uit Dryden, Ontario.
Benjamin Feagin Jr.

Dryden ligt in het noordwesten van Ontario, halverwege Winnipeg en Thunder Bay. Vanwege het relatieve isolement van de regio, gelegen in het bergachtige Canadian Shield, en met het harde winterklimaat, kan het noordwesten van Ontario worden beschouwd als een voedselwoestijn, aangezien het onmogelijk is er jaarrond voedsel te telen en de regio sterk afhankelijk is van import. Benjamin en het team van AgriTech North zijn echter van mening dat vertical farming kan helpen deze barrières te overwinnen om de voedselsoevereiniteit van de regio te verbeteren zonder de natuurlijke schoonheid ervan te vernietigen.

"We zijn voor vertical farming gegaan omdat we zien hoe de voedselteelt land inneemt, waarbij bossen in grote hoeveelheden worden gekapt. We willen niet bijdragen aan bodemerosie of kaalslag", legt Benjamin uit.

Achtergestelde inheemse gemeenschappen
Als een sociale onderneming met een duidelijke visie om voedselsoevereiniteit te bekomen voor het noordwesten van Ontario, met name voor de afgelegen en landelijke achtergestelde inheemse gemeenschappen, streeft AgriTech North ernaar lokaal geteeld voedsel aan te bieden tegen 25% lagere prijzen.

Benjamin legt uit dat sla die $ 2,50 kost in het zuiden van Ontario meer dan $ 10 kost in het verre noorden. Om het bereik in het noorden van Canada te vergroten en de producten naar meer gemeenschappen te brengen, heeft AgriTech North onlangs een Community Engagement Developer aangenomen voor een gebied dat groter is dan Frankrijk.

Plannen om het areaal te verdubbelen en nieuwe technologieën te implementeren
AgriTech North heeft momenteel een magazijn van 400 vierkante meter in gebruik dat is uitgerust met ZipGrow-torens die 450 kg bladgroenten, kruiden en fruit per week produceren. Volgens Benjamin zou voor eenzelfde oogst in de buitenteelt 5 hectare nodig zijn in de conventionele tuinbouw en 15 hectare in de biologische teelt.

Deze faciliteit is slechts het begin, aangezien AgriTech North ook plannen heeft om een faciliteit van 10.000 vierkante meter te bouwen die kasteelt en vertical farming zou combineren om de economische haalbaarheid van teelt in het noorden van Canada te vergroten. Door innovaties op het gebied van kasteelt en vertical farming te combineren, hoopt AgriTech North jaarrond gewassen te telen die anders seizoensgebonden zijn.

"Sommige gewassen, zoals wortelgewassen, zijn problematisch voor vertical farms en zijn zeer lichtintensief. Maar in de kas gedijen ze wel. Al met al kunnen we dan een volledig veganistisch dieet telen", zegt Benjamin.

AgriTech is ook van plan een systeem te implementeren dat thermische energie van de zon en/of de vertical farm zou oogsten en omzet in koeling, legt Benjamin uit. Wat de kasconstructie betreft, kijkt AgriTech North naar een meerlaagse opblaasbare constructie. Het materiaal vereist veel minder staalondersteuning dan een glazen structuur, heeft een hoge lichtdoorlaatbaarheid, inclusief ultraviolet licht, en heeft een superieure isolatiefactor dankzij drie lagen met daartussen perslucht.

Technologische vooruitgang moet altijd worden gevalideerd voordat ze op grotere schaal wordt toegepast, maar dat is nog meer het geval in het noordwesten van Ontario, waar AgriTech North is gevestigd, en het noorden van Canada als geheel. Het isolement en de beperkte infrastructuur van de regio betekent dat alle technologieën betrouwbaar, moeilijk te beschadigen, maar eenvoudig te repareren moeten zijn. Problemen oplossen kan moeilijk zijn zonder direct beschikbare gespecialiseerde technici en de kosten voor verzending en onderhoudsservices kunnen vlug oplopen. AgriTech North gaat de uitdaging echter aan en is al bezig met de bouw van duurzame lokale voedselsystemen.

Voor meer informatie:
Benjamin Feagin Jr. (CEO)
AgriTech North
ben@agritech-north.ca
www.agritech-north.ca 

Publicatiedatum: