Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lokaal geteelde 'winterchampignons' in supermarkten van Quebec

Het Canadese Winter Farm, gevestigd in Quebec, heeft haar nieuwste product gelanceerd: de 'Champignon d'hiver'. De 'winterchampignon' is nu verkrijgbaar in de meeste IGA-supermarkten en Rachelle-Béry-winkels in Quebec.

De 'Champignon d'hiver' is eigenlijk een oesterzwam en wordt geteeld in Saint-Lazare, Quebec, door Amelium Farms, een partnerbedrijf van Winter Farm. De oesterzwammen zijn verkrijgbaar bij IGA, zowel online als in de winkel, voor $ 8,99 (€ 6,65) per verpakking van 170 g. Deze oesterzwam van topkwaliteit is een van de weinige lokaal geteelde verse paddenstoelen op de markt.


De Champignon d’hiver

"Ondanks de groeiende populariteit van gastronomische paddenstoelen, is de teelt nog steeds zeer ambachtelijk en geconcentreerd buiten Quebec. Winter Farm zal die trend helpen omkeren door de consument een heerlijk lokaal product aan te bieden dat wordt geteeld zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen. Partnerschappen met telers vormen de kern van onze bedrijfsvisie en deze nieuwe samenwerking met Amelium Farms opent de weg naar nieuwe markten voor Winter Farm", zegt Alain Brisebois, voorzitter en CEO van Winter Farm.

"Door samen te werken met Winter Farm kan ik mijn droom nastreven om de manier waarop mensen eten te veranderen", vertelt Marc Brettschneider, eigenaar van Amelium Farms. "Ik wil ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot kwaliteitsproducten die op een milieuvriendelijke manier zijn geteeld. Onze oesterzwammen straks in het supermarktschap zien liggen is een groot moment voor Amelium Farms en mij. Ik kijk er nu al naar uit om consumenten nieuwe soorten en het volledige potentieel van speciale paddenstoelen te laten ontdekken."

"Bij IGA is het een prioriteit om jaarrond lokale producten aan te bieden. Het maakt deel uit van ons DNA", zegt Francis Bérubé, hoofd marketing groenten en fruit bij Sobeys. "We reageren op de grote belangstelling van onze klanten voor producten uit Quebec, maar het is voor ons eveneens een kans om samen te werken met lokale bedrijven die zich onderscheiden door durf en innovatie. We zijn erg blij dat we dit smakelijke product uit Quebec, ontwikkeld door Winter Farm, exclusief in onze schappen kunnen aanbieden."

Voor meer informatie:
Daphné Mailhot (marketing en communicatie)
Ferme d’Hiver / Winter Farm 
dmailhot@fermedhiver.com
fermedhiver.ca
 

Publicatiedatum: