"Aardbeienbakjes zijn de laatste jaren steviger geworden"

Aan het begin van het Duitse zachtfruitseizoen kijken telers en verpakkers bezorgd naar de dreigende knelpunten op het gebied van verpakkingsmateriaal, met name wat de op de markt gangbare bessenverpakking betreft. Hans John, gevestigd in Mindelheim, wil de binnenlandse zachtfruitsector graag helpen deze knelpunten te overwinnen. Kort voor het begin van dit seizoen werd de productiecapaciteit in de sector bijna verdubbeld. Bovendien heeft het bedrijf al in een vroeg stadium de nodige grondstoffen ingeslagen, laat algemeen directeur Thomas John weten.

Aanzienlijke capaciteitsuitbreiding
Sinds vier jaar houdt de verpakkingsspecialist uit Mindelheim zich steeds meer bezig met de productie en distributie van kartonnen bakjes voor groenten en fruit. John: "Dankzij de verdubbeling van de capaciteit en voldoende grondstofvoorraden kunnen wij snel en behendig reageren op speciale verzoeken en stijgingen van de vraag, zelfs gedurende het bessenseizoen. Afhankelijk van het product kunnen we tot 600.000 stuks per dag produceren."

Sinds het eerste productiejaar in 2018 is de vraag naar hoogwaardige en duurzame kartonnen bakjes enorm gegroeid, vervolgt John. "Open schalen zijn daarvan het populairst, hoewel onze Easy Fix schalen met deksel ook aan populariteit winnen. Deze laatste productlijn is zowel met vast als met los deksel verkrijgbaar. Beide varianten kunnen per stuk worden gedrukt vanaf 25.000 stuks, zodat ook het middelgrote of door de eigenaar geleide bedrijf op ons kan rekenen."

Stabiliteit en productbescherming
De kartonnen verpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende, standaard marktmaten, van 125 tot 1000 gram, zegt John. "Frambozen en blauwe bessen worden meestal verpakt in bakjes van 200 of 250 gram, terwijl voor aardbeienbakjes van 400 of 500 gram nog steeds gangbaar zijn. In het algemeen zijn deze verpakkingen de laatste jaren steviger geworden. Deze stabiliteit en de optimale productbescherming dragen in aanzienlijke mate bij tot minder beschadigingen van het product in de toeleveringsketen en dus tot minder mislukkingen, wat uiteindelijk ook in het belang is van de handelaren."

De vraag naar innovatieve groenten- en fruitbakjes zal de komende jaren aanhouden, concludeert John. "Kijkend naar de wetgeving in Frankrijk, zal ook Duitsland proberen in de nabije toekomst grotendeels van plastic af te komen, iets wat ook actief door de wetgever wordt gestimuleerd. Gelukkig hebben wij als verpakkingsleverancier al in een vroeg stadium op deze markttrend gereageerd en zullen wij ons de komende jaren actief blijven inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en daarbij de vinger aan de pols houden."

Voor meer informatie:
Thomas John
Hans John GmbH
Druck und Verpackung
Biberkopfstraße 8
87719 Mindelheim
Tel.: +49 (0)8261 76780
info@johndruck.de 
www.johndruck.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven