Zoals wij onze aardbeien laten groeien en telen is wassen echt niet nodig. Dat zegt teler Sandra Huysman desgevraagd bij Omroep West in een item over het wel of niet wassen van aardbeien. De omroep vroeg ook een bakker en een voedselexpert om uitleg. Sandra geeft ook nog 'een gouden tip': "In de koelkast bewaren is prima, maar haal ze een tijdje van tevoren eruit als je ze gaat eten. Dan zijn ze het allerlekkerst."
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Cherrytomaten uit Italië mogelijk besmet met Salmonella
-
KCB: Documentcontrole bij verleggingen vanaf 8 december niet meer op afstand
-
"Problemen ontstaan vaak al bij de bron en dan kun je ze later niet meer makkelijk oplossen"
-
RASFF: Chloorfenapyr in tomaten uit Marokko
-
Groene selderij teruggeroepen vanwege te hoog gehalte Tebuconazole
-
Europeanen vertrouwen op controles voedselveiligheid
-
Onderzoekers bestuderen waarom E. coli-stam steeds terugkomt in bladgroenten
-
NVWA: 97% residuen op voedsel binnen wettelijke norm
-
RASFF: Metaal in tomaten uit Marokko
-
Meldwijzer onveilige levensmiddelen aangepast