Financiële cijfers Yara: Hogere prijzen compenseren hogere kosten

Hogere prijzen compenseerden de hogere grondstofkosten en het beperkter aantal leveringen bij meststoffenproducent Yara. Het bedrijfsresultaat bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar € 990 miljoen, vergeleken met € 307 miljoen een jaar eerder.

"Yara's bedrijfsmodel is robuust en presteert zelfs in een volatiele situatie goed. De eer komt onze werknemers toe voor hun inspanningen om onze activiteiten op peil te houden in tijden van oorlog, ketenverstoringen en volatiele marktprijzen", zegt Svein Tore Holsether, voorzitter en CEO van Yara.

"De impact van de oorlog op de wereldwijde voedselzekerheid zal dramatisch zijn. We herhalen onze oproep tot overheidsmaatregelen om de voedselvoorzieningsketens te versterken en de afhankelijkheid van Rusland te verminderen", aldus Holsether.

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor zowel de voedsel- als de kunstmestindustrie. Rusland en Oekraïne spelen een belangrijke rol in de wereldwijde voedselketen. Ze vertegenwoordigen een groot deel van de wereldproductie en export van granen. Bovendien is Rusland een van 's werelds grootste producenten en exporteurs van aardgas en kunstmeststoffen voor gewassen. Yara betrekt geen grondstoffen meer van leveranciers die banden hebben met Russische gesanctioneerde entiteiten en personen en maakt gebruik van haar wijdverbreide mogelijkheden op het vlak van sourcing, productie en distributie om haar klanten te blijven bevoorraden en de continuïteit in de voedselvoorziening veilig te stellen.

Als gevolg van de hoge gasprijzen heeft Yara begin maart de productie in verschillende van haar Europese ammoniak- en ureumfabrieken beperkt, maar de productie is ondertussen weer hervat. Stijgingen van de grondstofprijzen zijn negatief voor Yara, maar dat werd gecompenseerd door hogere productprijzen. 

Klik hier voor de financiële resultaten van Yara.

Voor meer informatie:
Yara
yara.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven