Cofra Holding neemt Canadese plantenkweker over

De Canadese plantenkweker Ontario Plant Propagation Limited is overgenomen door Cofra Holding. In de afgelopen maanden investeerde Cofra ook al in Dalsem en Intelligent Growth Solutions.

Het huidige managementteam blijft aan het roer staan bij de plantenkweker die sinds 2002 tomaten-, paprika- en komkommerplanten levert aan telers in Canada en Noord-Amerika. 


Ontario Plant Propagation telt ruim 18 hectare glas in St. Thomas, in Ontario

Voor Cofra past de overname in haar 'diversificatiestrategie'. Boudewijn Beerkens, CEO van Cofra Holding: "Onze overname van Ontario Plants onderstreept nog eens Cofra's streven om te investeren in bedrijven die een aantal van 's werelds grootste sociale en milieu-uitdagingen aanpakken." Cofra ziet toekomst in Controlled Environment Agriculture (CEA). "Ontario Plants en Dalsem zullen samen een vertrouwd ecosysteem creëren voor telers om duurzamer en voedzamer voedsel te produceren."


Boudewijn Beerkens

De 20-jarige plantenkweker wil met de investeerder aan boord haar groeiambities voortzetten. Het bedrijf werd opgezet door de familie Vanderkooy. Rob Poultney, CEO van Ontario Plants: "Deel uitmaken van Cofra zal onze groeiambities versnellen, niet alleen dankzij de investering, maar ook door toegang tot uitgebreide kennis en een netwerken in duurzame voedselproductie en daarbuiten."


Rob Poultney

Cofra Holding is een private groep bedrijven die tot voor kort niet in de tuinbouw actief was. De groep zit onder meer in kledingketen C&A, vastgoed (Redevco) en hernieuwbare energie (Sunrock) en zetelt in Zwitserland. De familie Brenninkmeijer, bekend van C&A, is eigenaar van Cofra Holding. 


Komkommerplanten bij Ontario Plant Propagation 

Voor meer informatie:
Ontario Plant Propagation 
www.ontarioplants.com 

Cofra Holding
www.cofraholding.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.