"We zullen op middellange termijn niet om gas als energiebron heen kunnen"

Stijgende energiekosten veroorzaken problemen voor groentetelers in Knoblauchsland

De Neurenbergse groenteteler Peter Höfler is afhankelijk van gas om zijn kassen te verwarmen. Afgezien van de beschikbaarheid van gas maakt Höfler zich vooral zorgen over de stijgende kosten. Hij is daarom van plan zijn paprika's, tomaten en komkommers aanzienlijk duurder te maken om in de winkels van de regio te verkopen. Beslissende factoren zijn momenteel de stijgende lonen van zijn werknemers, alsmede de verpakking en het vervoer van zijn goederen. Ook op deze gebieden zijn de kosten gestegen.


Blik in de verlichte komkommerkas van de familie Höfler in het hart van Neurenbergs Knoblauchland/ foto: Höfler GbR.

Ondanks een eigen energievoorziening in de vorm van warmtekracht-koppelingscentrales "zal hij op middellange termijn niet om gas als energiebron heen kunnen", aldus Höfler tegen BR24.

"Uiteindelijk is het de consument die beslist", zegt Florian Wolz van de producentenvereniging Frankengemüse. Als regionaliteit belangrijk is voor mensen, moeten ze dienovereenkomstig betalen. Tijdens de coronapandemie waardeerden de mensen duidelijk producten uit de regio. Nu zouden andere zaken, zoals vakantiereizen, echter weer belangrijker kunnen worden. "Dat zal de cruciale vraag zijn: blijven consumenten trouw aan de regio of speelt de prijsstijging in de supermarkt een grotere rol voor hen?" vraagt Wolz zich hardop af.

Voor meer informatie:
www.hoeflergemuese.de
www.franken-gemuese.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven