Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten en komkommers lievelingsgroenten Duitse consumenten

Tomaten en komkommers van Duitse teelt komen op dit moment steeds meer op de markt. De inlandse vruchtgroenten genieten nog steeds een toenemende populariteit bij de consument. Of het nu gaat om cherrytomaat, trostomaat of vleestomaat - met een gemiddelde consumptie van 8,1 kg per hoofd van de bevolking vrucht de uitgesproken lievelingsgroente van de Duitsers. Hij wordt op de voet gevolgd door de komkommer. Elke Duitser at vorig jaar een indrukwekkende 6,2 kg komkommers.

Komkommers en tomaten worden in Duitsland geoogst van maart tot oktober. Alleen al in 2021 werd meer dan 98.000 ton tomaten en 67.000 ton komkommers geoogst. Een niet te verwaarlozen deel van de ongeveer 82 kg verse groenten die de Duitse burgers vorig jaar per huishouden kochten, is alleen al toe te schrijven aan de rode en groene groenteklassiekers.

Bron: BVEO / AMI / DeStatis

Publicatiedatum: