Hoe lost de verpakkingsindustrie het verlies van 20% papier op, dat voorheen uit Rusland kwam?

"Voorheen kwam 20% van het papier uit Rusland. Natuurlijk zullen we dit voelen, maar de situatie zou redelijk beheersbaar moeten zijn. Scandinavië is het gebied waar de meeste zuivere pulp vandaan komt, gevolgd door de Verenigde Staten. Zoals bekend is de wet voor de levensmiddelenindustrie zeer strikt wat de percentages zuivere grondstoffen betreft", zegt Claudio Dall'Agata, directeur van het Italiaanse Bestack, het consortium van kartonverpakkings-producenten.

Claudio Dall'Agata

"In juni zullen we de gevolgen van de huidige internationale situatie zien, hoewel de onevenredige stijging van de energiekosten de productie in verscheidene fabrieken tijdelijk heeft stilgelegd. Wij moeten proberen ons van deze problemen en van alle onbestuurbare processen te bevrijden. Ik geloof dat wij de verpakking niet alleen als een kostenfactor moeten gaan evalueren, maar ook als een element dat de waarde van het aanbod verhoogt."

Vooral in de groenten- en fruitsector is de mantra van Bestack welbekend: als een verpakking het juiste middel is om meer te verkopen en de consument de waarde ervan erkent door er meer voor te betalen, heeft iedereen er baat bij.

"Op 1 april heb ik een grap gelanceerd, of eigenlijk meer een provocatie. Het ging om interactieve verpakkingen met de consument. Ik denk dat de consument er meer klaar voor is dan de markt en ik denk dat we vroeg of laat tot sprekende verpakkingen zullen komen."

"Ik heb geen kristallen bol, maar ik hoop dat we zullen terugkeren naar een soort normaliteit, waarbij we de huidige situatie te boven komen. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat de weg vooruit erin bestaat groenten en fruit meer waarde te geven, ook via de verpakking, om zo boven de kostengrens te blijven", besluit Dall'Agata.

Voor meer informatie:
Claudio Dall'Agata
Consorzio Bestack
Via Miller 32, 47121 Forlì - Italië
claudio.dallagata@bestack.com
www.bestack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.