Chinese hightech pilotkas in Beijing gaat in productie

De eerste partij tomaten uit een nieuwe hightech kas in het Chinese Beijing zal naar verwachting meer dan 700 ton bedragen, d.w.z. minstens driemaal de opbrengst van tomaten in reguliere kassen en er zullen er nog meer volgen. Xinjing News schrijft erover. 

De kas, die de grootste hightech kas in Beijing, Tianjin en Hebei is, zal 100.000 m2 groot zijn wanneer hij volledig operationeel is. Het zou het eerste proefproject voor hightech tuinbouw in de stad zijn. Er liggen al plannen voor uitbreiding tot ruim 160 hectare teelt in de stad en op termijn in 2025 zelfs een compleet 'park' van 330 hectare. 

Foto: Cao Jingrui, Xinjing News

Li Xinxu, plaatsvervangend hoofdlandbouwkundige van de Beijing Xijiao Farm en hoofd van de Cuihu Intelligent Agriculture Innovation Workshop: "Onze kas is de eerste grootschalige hightech kas voor jaarronde groenteteelt in China. Te oordelen naar de huidige groei kan de eerste partij tomaten die nu hangt minstens drie keer meer opbrengen dan in de reguliere kastuinbouw."

Foto: Cao Jingrui, Xinjing News

Pilot
In feite is de driemaal hogere opbrengst nog maar het begin, aangezien het aantal tomatenranken en het totale aantal vruchten dat wordt geteeld via hoog efficiënte teelt, dat van reguliere teelt ver overtreft. In de hightech kas, die zich nog in een proefplantingsperiode bevindt, zal verder worden gewerkt aan software en hardware-apparatuur en alle teeltgegevens zullen een solide basis leggen voor latere grootschalige aanplant. Li Xinxu zegt dat de toekomstige output per oppervlakte-eenheid van de kas vier tot vijf keer hoger zal zijn dan die van traditionele kassen.

Foto: Cao Jingrui, Xinjing News

Wanneer alles operationeel zal zijn, zullen de 100.000 m2 aan hightech kassen de grootste zijn in de hele regio Peking-Tianjin-Hebei voor de teelt van groenten op één enkele locatie, maar dit is slechts een deel van de hightech tuinbouwinnovaties.

Het hele park, met een totale oppervlakte van ongeveer 166 ha, is naar verluidt het eerste tuinbouwproject met een hoog rendement in Peking dat wordt gebouwd op basislandbouwgrond. In de toekomst zal het ook beschikken over een O&O-innovatiebasis, een ondersteunend samenwerkingsgebied en twee afzonderlijke kassen van 100.000 m2. De twee kassen zullen worden omgevormd tot een groene demonstratiewerkplaats van 200.000 m2, terwijl de hele innovatiewerkplaats een combinatie van teelt en onderzoek zal zijn.

Bron: Xinjing News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven