Opening nieuw Aldi dc Deventer

Aldi heeft het nieuwe distributiecentrum (DC) in Deventer officieel geopend. Het DC is sinds 1 februari operationeel en zorgt voor een verdere optimalisatie van Aldi's logistiek in het oosten van het land.  “We zijn er trots op dat we in 18 maanden op deze centraal in de regio gelegen plek een groot, modern en duurzaam distributiecentrum hebben neergezet”, aldus Rutger Mulder, Managing Director Real Estate and Expansion. De bebouwing van het nieuwe DC beslaat ca. 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. De inhoud bedraagt 575.000 m3.

Er worden in totaal 100 winkels bevoorraad vanuit Deventer. Het DC heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte. Het vriesgedeelte is uniek voor Aldi. Vanaf 1 mei worden vanuit Deventer de vriesproducten alleen in de eigen regio uitgeleverd. Vervolgens wordt er uitgebreid naar een levering van diepvriesproducten in heel Nederland. Verwacht wordt dat dit eind oktober dit jaar gerealiseerd zal zijn.

Belevering winkels
Er zijn 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 75.000 dozen getransporteerd van Deventer naar de filialen in de regio. Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig.

Duurzaam
Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe DC. Het gebouw is voorzien van 8.244 zonnepanelen op het dak die het voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koel-/ vriesinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

“Voor ons is dit nieuwe en tevens voor ons grootste DC in Nederland bijzonder, het is een samenvoeging van de distributiecentra in Groenlo en Ommen. Ik ben dan ook trots op wat we met alle 270 medewerkers en betrokken leveranciers bereikt hebben. Deze uitdagende operatie heeft geleid tot een grote meerwaarde voor onze klanten. En door de inspanning en flexibiliteit van onze mensen hebben de winkels weinig gemerkt van deze verhuizing”, aldus Gideon van Bussel.

Bron: Aldi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven