Certis en Belchim fuseren

De gewasbeschermingsproducenten Certis Europe en Belchim Crop Protection fuseren. De nieuwe vennootschap gaat Certis Belchim B.V. heten. Het Japanse Japanse Mitsui and Co, Ltd. is de drijvende kracht achter de fusie. Certis is een dochterbedrijf van Mitsui en Belchim Crop Protection werd de afgelopen tijd in fases overgenomen. 

Alle aandeelhouders van de vroegere vennootschappen zullen blijven deelnemen als aandeelhouders in Certis Belchim. Details van de aandelenparticipatie in de nieuwe vennootschap zijn Mitsui AgriScience International S.A.(67%); Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%); Nippon Soda (10%); Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%); en Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Mark Waltham, momenteel CEO van zowel Certis Europe als Belchim Crop Protection, wordt benoemd tot CEO van Certis Belchim B.V., dat kantoren en functies zal behouden in Utrecht, Nederland en in Londerzeel, België.

Met de fusie wil Mitsui van Certis Belchim een nieuwe, sterke partij in de gewasbeschermingsmarkt maken 'met sterke fundamenten in Europa, dynamische en groeiende platformen in Noord-Amerika en groeiende mogelijkheden met partners in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Certis Belchim is gebouwd op een portefeuille van producten op basis van Japanse R&D; aangekochte en zelf ontwikkelde gepatenteerde producten; producten van de Mitsui AgriScience- groep; strategische partnerleveranciers; en een breed en toonaangevend assortiment biologische producten.

Strategische alliantie met Japanse R&D-aandeelhouders
Hitoshi Kudo, General Manager, Agriscience Division, Mitsui & Co, Ltd.: "Certis Belchim combineert de middelen en expertise van haar twee vorige vennootschappen, Certis Europe en Belchim Crop Protection, en vormt zo een belangrijke kracht op de gewasbeschermingsmarkt. De oprichting van Certis Belchim is een belangrijke mijlpaal in Mitsui & Co. De strategie van de AgriScience- Groep is om haar positie op het gebied van voeding en landbouw uit te breiden en we zijn verheugd deze strategische alliantie met Japanse innovatieve R&D-aandeelhouders te kunnen realiseren. We kijken uit naar de reis die we samen met het team van Certis Belchim en onze gewaardeerde partners gaan maken, en zullen nieuwe waarde creëren en tegemoetkomen aan de behoeften van telers bij het aangaan van uitdagingen op het gebied van duurzame gewasproductie."

Mark Waltham, CEO, Certis Belchim B.V.: "Certis Belchim is gebouwd op de fundamenten van twee creatieve en dynamische vennootschappen die  zich gepositioneerd hebben als aanbieders van innovatieve gewasbeschermingsoplossingen, ondersteund door uitmuntende technische - en productkennis en we zullen in Europa en daarbuiten op deze fundamenten blijven voortbouwen. Ik ben zeer verheugd om leiding te mogen geven aan zo'n bekwaam team. Wij zijn verenigd in onze ambitie om onze klanten en leveranciers te helpen bij de ontwikkeling van innovatieve producten en programma's die gewassen over de hele wereld op duurzame wijze beschermen; dit is de essentie van "growing together."

Voor meer informatie:
Certis Belchim
www.certiseurope.nl

Belchim Crop Protection
www.belchim.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven