Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste connectie met inaho robot gemaakt in PEAK-platform

De eerste dataconnectie tussen de Japanse robotbouwer inaho en business intelligence ontwikkelaar GreenPEAK-IT, onderdeel van de Bosman Van Zaal groep, is gemaakt. Eind vorig jaar is de samenwerking tussen inaho en GreenPEAK-IT van start gegaan, een aantal maanden nadat de ontwikkelaar de CropTeq bladkniprobot in samenwerking met VDL lanceerde.


De robot van inaho in actie in Tomatoworld. Een verslag van deze test met videobeelden is hier terug te zien. Foto: Groentennieuws

Data lake maakt prestaties inzichtelijk
Het PEAK-platform is een hub waar alle data die direct en indirect van invloed zijn op de teelt inzichtelijk is. Interne data van onder andere de klimaatcomputers, machines en urenregistratiesystemen worden verzameld en opgeslagen in het data lake. Het data lake wordt verder aangevuld met gegevens uit weersvoorspellingen en gas- en elektriciteitsprijzen. Door alle data te verzamelen is het mogelijk om een overzicht te creëren van de prestaties en het onderhoud van alle robots en machines.

De robots van VDL en inaho worden in het PEAK-platform weergegeven. Voor elke robot zie je wat deze doet, wat deze heeft gedaan, waar deze zich bevindt en of er alarmen zijn. Er wordt ook een overzicht gecreëerd van alle robots samen om verschillen in prestaties inzichtelijk te maken. Het platform houdt ook alle bewegingen bij van de individuele onderdelen van de robot, waardoor het mogelijk is om een onderhoudsplan te maken. Hierdoor wordt de downtime van de robot geminimaliseerd.


Klik hier voor vergroting

Eerste dataconnectie met inaho gemaakt
inaho heeft een oogstrobot ontwikkeld die tomaten plukt, zoals kerstomaten en pruimtomaten. De eerste dataconnectie tussen de robot van inaho in Japan en het PEAK-platform is gemaakt en de verzamelde data van de robot wordt nu in het PEAK-platform weergegeven. De robot is nog in zijn testfase, waardoor de datastroom niet constant is. Maar nu de connectie gemaakt is zal de data van de komende testen automatisch in het platform weergegeven worden. Dit maakt het makkelijker om de resultaten van de verschillende testen met elkaar te vergelijken en te analyseren.

De robot is getest en ontwikkeld in Japan. inaho test nu in Nederland om de bevindingen te vergelijken met die in Japan. inaho heeft geconstateerd dat er verschillen zijn tussen Japanse en Nederlandse telers op het gebied van oogsten en de handelingen na de oogst, bijvoorbeeld normen voor het plukken van de juiste kleur fruit en de frequentie van oogsten. Er zullen aanpassingen gemaakt worden aan de robot om van meerwaarde te zijn voor de Europese teler. In de toekomst is het de bedoeling dat de inaho-robot gegevens verzamelt over de oogst en het aantal tomaten. Ook deze gegevens zullen in het PEAK-platform worden geïntegreerd.


Klik hier voor vergroting

Voor meer informatie:
Inaho
en.inaho.co 

GreenPEAK-IT
Braziliëlaan 4
1432 DG Aalsmeer
[email protected] 
www.greenpeak-it.com 

Publicatiedatum: