Grootste aardbei van de wereld weegt 289 gram

Vorige week is een enorme, in Israël geteelde aardbei opgenomen in het Guinness Book of Records. De aardbei weegt 289 gram en werd geteeld met behulp van de voedingsproducten van de Haifa Group, zo deelt dat bedrijf trots.

De aardbei behoort tot de soort 229 en is ongeveer 17 cm breed en 12 cm lang. De aardbei is ontwikkeld door de Israëlische Organisatie voor Landbouwonderzoek, Volcani Center in Rishon LeZion.

"Het vorige wereldrecord was in handen van een Japanse teler met een aardbei die 250 gram woog. We werden dus enorm enthousiast toen we onze aardbei plukten en wogen, want we beseften dat we het record hadden gebroken", zegt Tzachi Ariel, de eigenaar van 'Tut BaSadeh' (Aardbei in het Veld), een familiebedrijf dat tientallen jaren geleden werd opgericht door Yosef, de vader van deze familie. De vier broers Ariel die het bedrijf nu leiden, zijn telers van de tweede generatie. Zij gebruiken al vele jaren voedingsoplossingen op basis van kaliumnitraat van de Haifa Group. Naast aardbeien teelt de familie ook bloemkool, paprika's en courgettes.

"De oogst van dit veld heeft vertraging opgelopen door de weersomstandigheden van dit jaar. Het heeft zijn krachten verzameld en produceert nu reuzenaardbeien," zegt Ariel, een van de broers op het teeltbedrijf. "We hebben dit ras, dat reuzenaardbeien produceert, Tzvika genoemd. We telen het nu al drie jaar."

Volgens Ran Yakir, Israël Market Agronomist van de Haifa Group: "Dit is een zeer professioneel familiebedrijf. Ik ben trots dat ze geen compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit, het beheer van het teeltbedrijf, de toepassing of op het gebied van de voedingsproducten. Haifa is heel erg trots op het feit dat wij al zoveel jaren met klanten als 'Meshek Ariel' samenwerken en dat wij hen mogen begeleiden op de momenten van hun grootste successen."

 

Voor meer informatie: 
Haifa Group
www.haifa-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven