Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende hoeveelheden speciale pepers op Amerikaanse markt op komst

Een nieuw programma voor speciale paprika's en pepers gaat van start bij een in Florida gevestigde transporteur met plannen om het project snel uit te breiden.

Het in Miami, Fl. gevestigde Ecoripe Tropicals zal in april beginnen met het Shishito peperprogramma. Deze peper is klein, groen en rimpelig met een kenmerkende zoete en rokerige smaak. Het product wordt toegevoegd aan de bestaande lijn van speciale pepers, waaronder de Thaise chilipeper en de Habanero peper.

Zowel de Habaneros als de Thai Chilis worden geteeld in de Dominicaanse Republiek, terwijl de Shishitos uit Guatemala komen. "Al onze pepers worden het hele jaar door geteeld, waarbij de hoeveelheden afhankelijk zijn van de weersomstandigheden," zegt Marc Holbik van Ecoripe. "Mexico is ook een primair productiegebied voor deze pepers. Dankzij onze teeltlocaties, met Miami als dichtstbijzijnde importhaven, kunnen we goed concurreren op de markten van Florida en de oostkust. We hebben een pakhuis hier in Miami, dus we verpakken volgens de eisen van onze klanten."

Grote retailers binnenhalen
Holbik stelt vast dat het merendeel van de pepers bestemd is voor traditionele etnische markten, maar dat de categorie ook daarbuiten groeit. "Meer grote retailhandelaren spelen in op de behoeften van hun specifieke gemeenschappen," zegt hij.

Ondertussen zijn de prijzen voor speciale pepers aan de hoge kant. "De prijzen liggen veel hoger dan vorig jaar rond deze tijd, omdat de omvang van de productie momenteel laag is en de kosten stijgen, hoewel we hopen tegen mei meer te produceren", zegt Holbik. "Zoals iedereen in onze sector hebben we allemaal zwaar te lijden gehad onder de pandemie en de stijgende kosten voor materiaal en logistiek. We werken er hard aan om zo flexibel mogelijk te zijn om onze klanten de beste kwaliteit te bieden en tegelijkertijd de duurzaamheid van onze telers op lange termijn te garanderen."


Vooruitkijkend merkt Holbik toch op dat actuele gebeurtenissen zoals piekende benzineprijzen en geopolitieke spanningen van invloed kunnen zijn op de consumentenuitgaven aan voedsel. "Misschien voelen we een vertraging, maar ik hoop dat we in tijden van onzekerheid vaak troost kunnen vinden in eten en familie, dus misschien zullen de consumentenuitgaven aan pepers niet worden beïnvloed."

Voor meer informatie: 
Marc Holbik
Ecoripe Tropicals
Tel: +1 (305) 889 1734
[email protected]
www.ecoripe.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer