"Het heeft zin om bij vertical farming naar andere industrieën te verwijzen"

"Sommige technologieën worden bestempeld als speciale vertical farming, maar wij proberen daar doorheen te prikken en de beste technologieën te vinden die in andere sectoren al worden toegepast", zegt Zach Wilson, oprichter en algemeen directeur van AlfaTech.

AlfaTech is een ontwerp- en bouwbedrijf gevestigd in Singapore met een zusteronderneming in de Verenigde Staten. Het bedrijf werkt in verschillende sectoren aan de bouw van complexe faciliteiten, zoals datacenters, cleanrooms, farmaceutische productiefaciliteiten en nu ook vertical farms. Het ontwerpen en uitvoeren van verticale teelt-projecten was een natuurlijke stap voor AlfaTech, want het bedrijf kan veel van de principes en technologieën toepassen die al in andere sectoren worden gebruikt.


Zach Wilson

"We doen graag projecten met een technische toetredingsdrempel; vertical farming past in dat rijtje en sluit aan bij verschillende dingen die we al doen. Sommige projecten omvatten bijvoorbeeld laboratoriumtesten zoals we hebben gedaan in de farmaceutische industrie en cleanroom-installaties die voldoen aan industriële en voedselveiligheidshygiëne," legt Zach uit.

Aangezien Singapore geen productiecentrum is, speurt AlfaTech de wereld af naar verschillende technologieën die kunnen worden toegepast in de verticale teelt. In een recent project met de National University of Singapore haalde AlfaTech technologieën van minstens drie continenten: de oplossing met precisiecontainers kwam uit België, het fertigatiesysteem uit Canada, enkele sensoren en gastoevoersystemen uit Israël en andere apparatuur uit de Verenigde Staten.

AlfaTech's uitgebreide assortiment van sectoroverschrijdende constructies verschaft het bedrijf een aanzienlijke koopkracht voor diverse apparatuur en materialen, zoals sandwichpanelen en cleanroomplafonds waarvan AlfaTech "honderd- en honderdduizenden vierkante meters per jaar aankoopt", aldus Zach.

"Wij bouwen de wieg, jullie brengen de baby"
AlfaTech is onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van vertical farms, maar houdt zich niet bezig met de productie van gewassen. "AlfaTech is uiteindelijk een dienstverlener en doet alles wat telers in staat stelt inkomsten te genereren. We bemoeien ons niet met de teelt zelf, niet omdat we dat niet willen, maar omdat dat de expertise van de klant is."

Zach merkt ook op dat veel nieuwkomers op het gebied van verticale tuinbouw met onrealistische verwachtingen komen over zowel de noodzakelijke investeringen als de gebruikskosten na installatie. AlfaTech is altijd op zoek naar manieren om besparingen door te berekenen aan hun klanten, maar de opwinding rond vertical farming doet de realiteit van de kosten vaak vergeten.

Toch zijn hoge kosten ook een belangrijke drijfveer voor innovatie en technologische verbeteringen. Zach zegt dat hij vaak klaagt over de hoge benzineprijzen wanneer hij zijn auto voltankt, maar de prijzen zetten hem ook aan om zijn verbruik te verbeteren. Dat geldt voor alle sectoren, ook voor verticale teelt.

"Om het gebruik van voedingsstoffen en water efficiënter te maken, kijken we naar colloïdaal gas dat voedingsstoffen afgeeft via damp in plaats van via water. We zijn ook enthousiast over enkele verbeteringen in de waterbehandeling op basis van elektrolyse in plaats van chemisch gebruik. Tot slot werken we aan een nieuwe koeltechnologie die adiabatische koeling in een tropische omgeving mogelijk maakt," legt Zach uit. "We zijn altijd op zoek naar de beste technologie om het water- en energieverbruik te verminderen."

Voor meer informatie: 
Zach Wilson, oprichter en algemeen directeur
Alfa Tech VestAsia Pte Ltd
info.sg@atce.com
www.atce.com.sg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven