Nieuwe teler zeker van licentie in Nederlands wietexperiment

Aardachtig is een van de tien telers die mee mag doen aan het Nederlandse experiment gesloten coffeeshopketen. Eric Siereveld, CEO van cannabisveredelaar Dutch Passion, maakte het bekend op LinkedIn.

In de Hollandse polder gaat het bedrijf met een combinatie van cellen-, kas- en vollegrondsteelt cannabis telen. Een van de kassen is een luchtdichte hightech kas van Nederlandse makelij.

In het experiment gaan tien telers cannabis telen voor recreationeel gebruik. Vorig jaar november maakte het ministerie bekend dat zeven van de tien telers al waren begonnen met het inrichting van hun teeltbedrijf. Destijds liepen voor nog maximaal drie aspirant-telers procedures.

Het streven is dat de aangewezen telers in de loop van de tweede helft van 2022 aan de nodige voorwaarden voldoen en de zogenaamde overgangsfase kan starten.

Gedurende de overgangsfase kunnen de deelnemende coffeeshops, naast de gedoogde verkoop, de legaal geteelde hennepproducten verkopen. Na de overgangsfase start het wietexperiment, dat vier jaar in beslag zal nemen. Zodra de experimenteerfase is begonnen, mogen de deelnemende coffeeshops uitsluitend hennep en hasjiesj afkomstig van de aangewezen telers verkopen. Kortom, dan moeten zij binnen de gesloten coffeeshopketen werken.

Voor meer informatie:
Aardachtig
info@aardachtig.nl 
aardachtig.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven