Telers en boeren van A-ploeg en PAKT willen zich inzetten voor een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca. De eerste editie werd omwille van corona afgelast, dit voorjaar organiseren ze daarom opnieuw de allereerste Antwerpse Smaakbeurs. Het gaat een belevingsbeurs zijn waarmee horeca-afnemers kunnen kennismaken met lokale, Antwerpse telers, boeren én hun producten. De smaakbeurs wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Europa, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.
© PAKT
Dakboerderij, foto PAKT
Met de smaakbeurs hopen ze een eerste stap te zetten richting een zo volledig mogelijk aanbod dat aansluit bij wensen en noden van de horeca. "Samen willen we de korte keten toegankelijker maken en eventuele drempels om te werken met lokale, vers geteelde en seizoensgebonden producten voor u verlagen", aldus de organisatie.
“Ik geef graag een euro meer voor goede kwaliteit”, zegt Peter Schrauwen van ’t Raedhuys in Sint-Lenaarts over het ijs van Mieke Aertsen van Het Boerenijsje. “Dit ijs is top, het komt bijna rechtstreeks van de koe. Onze klanten stoefen erover. Dan weet je dat je goed zit, hé.”

Stadsboer in Antwerpen, foto rurant
Naast het Boerenijsje zijn onder andere de groenten van Oogstappel, het varkensvlees van Duroc de Kempen en de paddenstoelen van Holy Shroom aanwezig op de Smaakbeurs. Klik hier voor de deelnemerslijst.
Datum: Maandag 21 maart 16:00- 19:00
Locatie: Lokaalmarkt Deurne, Herentalsebaan 193, 2100 Deurne
Inkom is gratis, inschrijven via deze link