Special Fruit gaat partnership aan met Agrinorm

Kwaliteitscontrole met behulp van de nieuwste AI-technologie

Special Fruit uit het Belgische Meer is een partnerschap aangegaan met Agrinorm. De wereldwijde distributeur van een breed assortiment van speciale groenten en fruit is van plan om gegevens te verzamelen over de versheid en kwaliteit doorheen de toeleveringsketen om zo beter te voldoen aan de verwachtingen van de klanten en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Special Fruit werd in 1990 opgericht door François Maes en Patrick Maes en wordt momenteel geleid door CEO Bert Barmans. Het bedrijf zet zich volledig in voor initiatieven op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zoals het Sustainability Initiative Fruit and Vegetable (SIFAV), en versterkt zijn voornemen om te blijven innoveren om zo goed mogelijk aan de behoeften van de klanten te voldoen.

Special Fruit is voortdurend op zoek naar tools en processen en richt zich nu op de verbetering van de kwaliteitscontrole met behulp van de nieuwste technologie van de sector. In Agrinorm hebben ze een ideale partner gevonden hiervoor.

Wat biedt Agrinorm, en hoe?
Agrinorm biedt een reeks gebruiksvriendelijke tools voor kwaliteitsmedewerkers van teelt tot detailhandel. Het AI-gebaseerde data-analyseplatform van Agrinorm is op maat gemaakt voor de AGF-sector en maakt het eenvoudiger om trends te identificeren, verbetermogelijkheden te signaleren, kwaliteits- en commerciële teams op één lijn te houden en ervoor te zorgen dat de juiste producten aan de juiste klanten worden toegewezen.

Een primeur in de sector en een game-changer is de manier waarop Agrinorm bedrijven in staat stelt om samen met hun ketenpartners kwaliteit te managen. "De sleutel tot succes ligt in het vermogen van bedrijven om samen te werken en informatie met elkaar uit te wisselen. Een teler moet weten welk ras het best presteert, zodat hij er volgend jaar meer van kan planten. En een distributeur moet zien of het geregend heeft op het veld, zodat hij de houdbaarheid kan voorspellen en de juiste afzetmarkt weet te kiezen. Kwaliteitsbeheer is de nieuwe bron van concurrentievoordeel voor bedrijven die verse producten produceren. Wie kwaliteitsproblemen weet te voorkomen, heeft lagere kosten, een verwaarloosbaarder milieueffect en is gewild bij de afnemers", aldus Daria Reisch, de medeoprichter van Agrinorm.

Bert Barmans is het daarmee eens: "Als je kwaliteitsproblemen ontdekt wanneer het product in je magazijn is, is het vaak te laat om ze op te lossen. Wij versterken onze samenwerking met leveranciers om er al bij de oorsprong voor te zorgen dat alleen producten worden verzonden die aan de eisen voldoen en dat onze klanten de juiste kwaliteit krijgen."

Voor meer informatie:
Patrick Maes
Special Fruit
patrick.maes@specialfruit.be 
www.specialfruit.com 

Daria Reisch
Agrinorm
daria.reisch@agrinorm.ai 
www.agrinorm.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven