Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamerfractie uit zorgen over bescherming arbeidsmigranten in kas

In reactie op het het Jaarplan 2022 van de Nederlandse Arbeidsinspectie zijn Kamervragen gesteld in de Tweede Kamer. Eén van die vragen, afkomstig van de SP-fractie, gaat over berichten die de fractie bereiken 'dat arbeidsmigranten in de tuinbouw
soms zonder bescherming moeten werken met giftige stoffen'.  

Daarbij reageert de verantwoordelijke minister Karen van Gennip (SZW) dat er inspecties in de glastuinbouw lopen. Op basis van bevindingen uit deze onderzoeken zal de Arbeidsinspectie bepalen of en welke vervolgstappen er in overleg met de betrokken brancheorganisaties moeten worden gezet, schrijft zij. Hiervan zou voorlichting aan werknemers, waaronder ook arbeidsmigranten, deel kunnen uitmaken.

In 2022 besteedt de European Labour Authority (ELA) gericht aandacht aan de bevordering van rechtvaardige en veilige arbeidsomstandigheden voor seizoenarbeiders die in de EU-landen
werken. De Arbeidsinspectie gaat hierop aanhaken, weet de minister.

Ook wijst de minister erop dat met arbeidsmigranten al kennis in hun eigen taal wordt gedeeld, onder meer over werken met gevaarlijke stoffen. 

Bron: Ministerie van SZW