Rijk Zwaan treedt toe tot de Club van 100 WUR

Rijk Zwaan treedt toe tot de Club van 100 van Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw. Door zich daarbij aan te sluiten krijgt het veredelingsbedrijf toegang tot de meest recente resultaten uit onderzoek en dat is meer dan het werk dat door de Club van 100 wordt gefinancierd. 

"Voor steeds meer onderzoek en innovatie is het belangrijk om diverse ketenpartijen aan tafel te hebben. Denk maar aan plantweerbaarheid en inhoudsstoffen van vruchtgroenten, maar ook automatisering en digitalisering. Daarom zijn we er trots op dat ook Rijk Zwaan zich aansluit", zo zegt Jacqueline van Oosten, die sinds 1 juni jongstleden als Business Development Manager Club van 100 werkzaam is.

Nederland is internationaal gezien een belangrijk gidsland als het gaat om bedekte teelten. "Willen we deze rol blijven houden dan zullen we bezig moeten zijn en blijven met nieuwe kennisontwikkeling. Als Businessunit Glastuinbouw zijn wij dan ook bijzonder blij dat Rijk Zwaan als internationaal opererend bedrijf is aangesloten bij de Club van 100."


Nieuwe locatie voor hydroponic slateelt in Dinteloord. Foto: Rijk Zwaan

Praktijkgerichte oplossingen
Anneke van de Kamp, Group Manager Communication & Public Affairs bij Rijk Zwaan: "Rijk Zwaan heeft de ambitie om actief bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening en het stimuleren van groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Voor de ontwikkeling van nieuwe groentenrassen maken we dan ook optimaal gebruik van de kennis en het netwerk de Club van 100 is hier een mooie aanvulling op."

Jan-Willem Cirkel, Managing Director Rusland bij Rijk Zwaan: "De reden dat wij als groenteveredelingsbedrijf zijn aangesloten bij de Club van 100 is dat wij geloven in de kracht van samenwerking. Door praktijk en onderzoek bijeen te brengen kan gericht gewerkt worden aan innovatie en praktijkgerichte oplossingen en ondersteunen we Wageningen University & Research met het verduurzamen van onze sector. Daarnaast bestaat de Club van 100 uit een interessant netwerk van toonaangevende bedrijven. Het is voor ons waardevol om hier deel van uit te maken."

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven