"opgeofferd door gebrekkig beleid voor huisvesting en vervoer"

Verhuizing Groothandelsmarkt Keulen gaat laatste fase in

De groothandelsmarkt zal tot eind 2025 in Keulen-Raderthal blijven. Daarna verhuizen de handelaren naar het nieuwe Frischezentrum in Marsdorf. "Voor het nieuwe Frischezentrum is een gemeentelijk stuk grond aan het knooppunt Frechen van de A1 beschikbaar. Het terrein is ongeveer 17,6 hectare groot. Hiervan kan ongeveer 16,7 hectare worden gebruikt voor het centrum voor AGF-producten", aldus een vertegenwoordiger van de stad Keulen. Producten zoals groenten en fruit, gevogelte, vis, levensmiddelen en luxegoederen of verpakte goederen zullen dan nog steeds ter plaatse worden aangeboden.

"Deze dag zal de geschiedenis ingaan als de zwartste dag in de geschiedenis van de Keulse groothandelsmarkt. De Keulse groothandelsmarkt zal uiteindelijk het slachtoffer zijn van een ondoordacht stedelijk huisvestings- en vervoersbeleid, zodat enkele vastgoedeigenaren en investeerders met uitstekende connecties in Keulen delen van de stad kunnen blijven annexeren", zegt Michael Rieke, voorzitter van het bestuur van Interessengemeinschaft Kölner Großmarkt, over het huidige besluit.


Michael Rieke (onder links) en de collega's van de groothandelsmarkt tijdens een bezoek van Freshplaza in 2019.

Volgens Rieke zijn het in Marsdorf de eigenaars van de percelen in de wijk Lindenthal en op de huidige locatie Parkstadt Süd die op de lucratieve percelen zitten te wachten. "Een tramlijn die slechts tussen een paar stations zal pendelen, zonder verbinding met de rest van het netwerk, wordt alleen nu gerealiseerd omdat men toegang heeft tot federale financiering. Maar dit zal leiden tot rare bouwmaatregelen, zoals het 50 meter naar het noorden verleggen van een kruising met als gevolg dat de belangrijkste toegang tot de Keulse groothandelsmarkt permanent zal worden afgesloten, en dat zonder rekening te houden met het verkeer van de groothandelsmarkt."

Voor meer informatie:
www.koelner-grossmarkt.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven