Courgette-oogstmachines te huur voor 3 euro per uur

Vaste kosten en afschrijvingskosten lopen steeds meer op in deze tijden en investeringen zijn dan ook niet altijd mogelijk. Om nog maar te zwijgen van het feit dat vele bedrijven na een bepaald gewas te hebben geteeld het jaar erop voor een andere teelt moeten kiezen. Daarom heeft het Italiaanse bedrijf Bagioni Technology besloten om ook de huuroptie aan te bieden voor de courgette-oogstmachines.

"Het verhuurconcept is vrij nieuw voor dit soort machines", vertelt Aurenzo Bagioni. "Maar vandaag is het met geavanceerde technologie mogelijk om de machines op elk moment te bewaken. Daarom zal er voor de verhuur een uurtarief gerekend worden volgens het daadwerkelijke gebruik van de machine. We denken aan € 3 per uur. Vervolgens kan de teler ook beslissen de machine aan te schaffen of niet. Het reeds betaalde huurbedrag wordt dan in mindering gebracht van de totale koopprijs."

Bagioni lanceert het voorstel voor zowel Italië als het buitenland. Er komen uiteraard wel nog de transportkosten bij.

Wat grondstoffen betreft, vertelt Bagioni dat ijzer, staal en onderdelen die uit Europa komen geen grote problemen ondervinden qua levertijden. "Maar als iets uit Azië moet komen, dan weet je wanneer je je bestelling plaats, maar niet wanneer je het zal ontvangen. Als je het al ontvangt. Om deze reden heb ik besloten om van leverancier te veranderen en vooral de blik te richten op Europa. Het is er iets duurder dan in China, maar je bent wel zeker van de levering."

Momenteel heeft Bagioni leveringsproblemen met lithiumbatterijen uit de Verenigde Staten. "Gelukkig hebben we voordien wat voorraden kunnen opbouwen. Zolang we materiaal hebben, zullen we de bestellingen verwerken. En daarna zien we wel van dag tot dag wat we kunnen doen", besluit hij.

Voor meer informatie:
Bagioni Alfiero Snc 
Via Bologna 100
47121 Forlì - Italië
Tel: +39 (0)543 703993
bagioni.aurenzo@libero.it
www.asparagus.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven