1,5 miljard biologische bestrijders per jaar vanaf nieuwe site Bioplanet

30 kassen op een terrein van 2 hectares, 90 klimaatcellen en een productie van 1,5 miljard nuttige insecten per jaar: de nieuwe insectenfabriek van Bioplanet in het Italiaanse Cesena kan mooie cijfers voorleggen.

"De nieuwe site is in stappen gebouwd. We zijn in 2007 begonnen met de aankoop van 5 hectare grond en de bouw van de eerste zes kassen", legt productiemanager Manuel Manduchi uit.

"Daarna namen we gemiddeld om de twee jaar meer oppervlakte in gebruik en werden er bijkomende kassen en klimaatcellen gebouwd. Ook hebben we van tijd tot tijd de technologieën bijgewerkt."

Luchtfoto van de nieuwe vestiging

Er worden momenteel ongeveer twintig soorten insecten gekweekt. "Onze klanten zijn voornamelijk glastuinders, maar ook buitentelers die zich toeleggen op biologische of geïntegreerde teelt. Door het gebruik van nuttige insecten kan een teler immers het aantal behandelingen met synthetische chemische middelen drastisch verminderen. De maximale residuniveaus die supermarkten eisen voor hun verse producten worden trouwens steeds strenger."

Bioplanet is de afgelopen 14 jaar fors gegroeid wegens een verhoogde interesse van de AGF-sector in geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën als alternatief voor de klassieke chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf begon met 30 medewerkers in Cesena, nu zijn dat er 80.

"We zagen ook de noodzaak om vestigingen te openen in landen met een grote vraag, zoals Spanje, Frankrijk en Griekenland. Maar we verkopen onze producten over de hele wereld, van Japan tot Canada", besluit Manduchi.

Voor meer informatie:
Bioplanet
Via Adriano Olivetti 85
Cesena (FC) - Italië
info@bioplanet.it 
www.bioplanet.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven