Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Transportsystemen gecombineerd met automatisering verbeteren efficiëntie"

"Ik ben ervan overtuigd dat onze technologieën zullen zorgen voor stabiliteit in de tuinbouwactiviteiten, wat uiteindelijk leidt tot een toename van de winst. Ik twijfel er niet aan dat deze technologieën de manier waarop we tuinbouw bedrijven zullen veranderen," zegt Kevin Lee, CEO van CESeL Primus.

Kevin Lee

Het bedrijf is in 2018 begonnen met indoor farming op ongeveer 61 m2, waar het ongeveer 2 ton groenten per maand teelt en aan het uitbreiden is naar aardbeien en tomaten. CESeL begon met de indoor aardbeienteelt die hoogwaardige ketens heeft en met  geautomatiseerde tuinbouw.

"In de tijd dat we binnen teelden hebben we veel ervaring en kennis opgedaan die we hebben gebruikt om onze eigen productlijn te ontwikkelen. We hebben ons gericht op het verbeteren hiervan en zijn begin 2021 gestart met de bouw van een kas. Op die manier kunnen we andere telers alles bieden wat ze nodig hebben, van teelt tot distributie. Daarmee hopen we het leven van glastuinbouwers een stukje makkelijker te maken."


Aardbeienkas

Assortiment
Uit die ambitie zijn verschillende producten geboren, zoals het Conveyor Cultuur Platform. Een van de belangrijkste factoren in de tuinbouw is water. Conveyor Culture is het resultaat van het nadenken over dat water door het waterverbruik te verminderen via een bewegende tray.

Eén-punts irrigatie voegt efficiëntie toe door het water te kantelen en combineert de voordelen van een transportband die arbeid vermindert. Het platform omvat alles: van lichtbronnen tot watertoevoer en -afvoersystemen. CESel Primus kan systemen leveren die in elke installatieruimte passen, legt Kevin Lee uit.

Conveyor Culture indoor farm (27 m2)

Dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar er zijn heel veel automatiseringsplatforms en dat is helemaal waar. Wat maakt deze dan zo anders? "Waar andere platforms zich alleen richten op het proberen te oogsten, zal de technologie van de CESel het mogelijk maken om producten te oogsten en te sorteren op basis van suikergehalte, grootte en rijpheid."

"Bovendien is geautomatiseerd oogsten een delicaat proces en gewassen kunnen gemakkelijk beschadigd raken; dat is geen probleem met onze producten, omdat ze de gewassen afsnijden, in plaats van eraan te trekken," legt Kevin Lee uit.


AlphaFarm                                                

De toekomst
CESeL Primus beschikt al over een oogstrobot voor aardbeien, maar is nu bezig met uitgebreid onderzoek naar en ontwikkeling van die technologie, zodat die ook kan worden toegepast op andere gewassen zoals bladgroenten en fruit.

Verder is het bedrijf van plan om een geautomatiseerde farm te bouwen waarin hun technologie is geïntegreerd. "Dat teeltbedrijf willen we tegen 2023 uitbreiden, dus het is nu een belangrijk moment om data, AI en robotica te combineren."

Introduceren van vertical farms in appartementencomplexen
Het bedrijf is ook van plan om lokale teelthubs op te zetten in dichtbevolkte gebieden om lokaal geteelde voeding aan te bieden. Als dat plan is gerealiseerd, kunnen klanten verse, milieuvriendelijke aardbeien en sla kopen die pas worden geoogst nadat ze zijn besteld.


Automatiseringssysteem voor tuinbouwbedrijven

"Op die manier zullen telers een behoorlijk inkomen ontvangen, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken of ze hun producten wel kunnen verplaatsen. Dat gebeurt via de afzet in het distributiesysteem van CESeL. Het is echt een win-win situatie," vertelt Kevin Lee. Om dit alles te realiseren, wordt er gewerkt aan een franchisebedrijf, 'Farm&OnStore'.

Voor meer informatie:
Jung Rock, Kim, Sales Director
CESel Primus
jung.kim@ceslprimus.com 
www.ceslprimus.com 

Publicatiedatum: